Speakern Jonas Hedlund med dotter. Alexandra Björklund i serveringen kikar fram  [4/29]

Anna-Lena Forsblad, Jönköpings MK, fick hjälpa till vid anbudsförfarandet  [5/29]

I mitten dagens domare, Björn Faugstadmo, Jönköping  [7/29]

Linda och Karin var ansvariga för varvprotokollen  [8/29]

Mycket publik  [12/29]

Mats Bergman hjälpte idag till på startplattan i Föreberg  [13/29]

Rasmus Thulin Johansson, Stefan Stigemyr och Kim Pettersson  [14/29]

Bo Karlsson var tjuvstartsansvarig idag  [15/29]

Joakim Blansch och Anton Geijersson. I bakgrunden syns tävlingsläkaren Pauli Mikkonen.  [16/29]

Anton var säkerhetschef för tävlingen och hade full koll på allt som hände  [17/29]

Vid startplattan görs allting ordning innan start  [18/29]

Lars Seger grillade 440 hamburgare under dagen  [19/29]

Pia Thulin, ordförande i SSMK och dagens biträdande tävlingsledare intygar att debutanten fullföljt tävlingen med underskrift och stämpel  [20/29]

Folkracevy  [21/29]

Storpublik  [22/29]

Linda Christensen och Frida Lindström skötte sekretariatet  [23/29]

Madeleine Johansson såg till att rätt bilar hamnar i rätt lottningsfålla  [24/29]

Signe Geijersson lottade startspåren åt alla förare innan start  [25/29]

Linda Johansson och Karin Nyberg höll ordning på sekretariatet  [26/29]

Vy över startplattan  [27/29]

Depån var överfull i Föreberg  [28/29]

Tummen upp även inför kameran  [29/29]

Skillingaryds Motorklubb arrangerade i lördags premiärdeltävlingen i Smålandscupen för folkrace i Föreberg, utanför Skillingaryd.

I ett rekordstort startfält som lockade storpublik vann Andreas Johansson, Jönköpings MK, A-finalen seniorer. Junior A-final vanns av Calle Carlberg från Nässjö MK och A-final Senior mix (damer och veteraner) vanns av Joakim Söderberg, MK Falcon.

Bästa hemmaförare blev Anders Hansson som körde in på en femteplats i D-final seniorer. Anders fick ihop 14 poäng efter tre körda omgångar. Det krävdes minst 17 poäng för att få en plats i A-finalen.

Totalt startade 114 folkraceförare som alla hade chansen att köra tre omgångar med tre varv i varje omgång. Poäng när målflaggan passerades var 7, 5, 4, 3, 2 och 1. Efter omgångarna kördes totalt 7 stycken finaler med ”runner up” system dit man fick kvalificera sig till via inplockade poäng. 70-tal funktionärer var på plats för att hjälpa till under dagen.

Övriga hemmaförare: Pontus Mejving, senior, 9 poäng. Martin Blomgren, senior, 8 poäng. Vincent Johansson, junior, 6 poäng. Evelina Kurtsson, senior mix, 3 poäng.