Motorsport

Bildextra: Felix siktar på snabb revansch

Motorsport Det är bråda tider i Ntt indycar serie just nu. Bara några dagar efter att målflaggan föll på Indianapolis Motor Speedway står nu nästa deltävling för dörren. Den här gången är det dubbelt upp för Felix Rosenqvist och hans rivaler när två lopp ska köras på pittoreska Road America i Wisconsin.

Pressbilder

  [1/7]

  [2/7]

  [3/7]

  [4/7]

  [5/7]

  [6/7]

  [7/7]

Värnamoföraren har haft en resultatmässigt tuff inledning på årets indycar-säsong, med en krasch när han låg tvåa i premiären i Texas och en icke-representativ 15:e plats i ett stökigt lopp i förra veckan.

Farten har dock funnits där för betydligt mer än den 19:e plats i mästerskapet där Chip Ganassi Racing-svensken för närvarande huserar, och inför Rev Group Grand Prix på Road America – där fältet nu för första gången i år får tävla inför publik – är Rosenqvist fast besluten att vända blad.

– Jag är glad att vi har den här dubbelhelgen framför oss och att vi därmed får en ny chans att leverera ett bra resultat, dessutom inför publik vilket förstås är fantastiskt, säger Felix Rosenqvist. Jag gillar verkligen Road America. Det är den längsta banan på hela kalendern, över sex kilometer lång, och har en bra mix av kurvor. Jag tror att vi har en bra chans att vara med och slåss i toppen.

Rosenqvist slutade på sjätte plats på Road America i fjol (då endast ett lopp kördes på anläggningen), men på vägen dit stod Värnamosonen för en av sina bästa körningar under 2019. Efter ett misslyckat kval, där ingen av Ganassi-förarna lyckades slå sig in i topp tio, avancerade han furiöst i loppet från 18:e plats på startpositionen.

Utgången på Road America i fjol speglar tämligen väl tendensen från inledningen av årets indycar-säsong, då just kvalet varit lite av en akilleshäl för Ganassi-bilarna – som sedan flugit fram i racetrim med två raka segrar för teamets femfaldige mästare Scott Dixon.

– Kvalen har inte gått som vi hade hoppats så här långt, men vi har jobbat hårt på det den senaste tiden och har en del intressanta saker på gång till den här helgen, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi vet att vi har en väldigt effektiv bil över en racedistans, så målsättningen nu är att kombinera det med bättre fart i kvalen. I helgen har vi inte bara två race, utan också två kval, så vi kommer att kunna testa lite mer än vanligt. Det här kommer bli en väldigt intressant helg på flera plan.

Rev Group Grand Prix är den första av tre tävlingshelger på årets coronareviderade indycar-säsong som inbegriper två lopp.

Tävlingarna i Wisconsin inleds på lördag med ett 75 minuter långt träningspass – det enda för helgen – följt av det första kvalet och loppet senare samma dag. Under söndagen går fältet rakt in i det andra tidskvalet, som formerar startpositionen till lopp 2.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *