Motorsport

Dramatik för Felix

Motorsport Felix Rosenqvist såg länge ut att gå mot nya Formel E-poäng när Mexico Citys ePrix avgjordes under dramatiska former natten till söndagen svensk tid, men tvingades till slut att bryta när han drogs in i en oturlig kollision med bara två varv kvar att köra.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Värnamobon inledde loppet från åttonde startruta, och avancerade initialt till sjätte plats efter en stark öppning. Den 25-årige svensken kunde sedan hänga med i en tätt samlad tätklunga, samtidigt som han förbrukade mindre energi än sina konkurrenter under den första stinten innan det obligatoriska depåstoppet.

Den avslutande halvan av loppet, som kördes på delar av Formel 1-banan Autódromo Hermanos Rodríguez, blev sedan mycket kaotisk. En mängd incidenter, avåkningar och kollisioner föranledde flera säkerhetsbilssituationer (totalt tre under det 45 varv långa racet), vilket i sin tur tryckte ihop fältet och borgade för en högdramatisk upplösning.

Dessvärre fick Rosenqvist aldrig chansen att medverka i det absoluta avgörandet. En sammanstötning mellan Nicolas Prost (FRA) och Rosenqvists Mahindra Racing-kollega Nick Heidfeld (GER) i banans berömda stadionkomplex skapade stort karambolage, där den tätt följande Rosenqvist till slut inte hade någonstans att ta vägen utan kolliderade våldsamt med sin teamkamrat.

Rosenqvist, som vid tillfället låg på åttonde plats, bröt tävlingen till följd av kraschen.

– En tuff dag för oss, säger Felix Rosenqvist. Jag var inte nöjd med mitt varv i kvalet, men balansen i bilen var betydligt bättre i racet. Jag kunde köra lika fort som de andra och ändå förbruka mindre energi, men den fördelen försvann lite grann på grund av alla säkerhetsbilar. Det blev ett sprintlopp under de sista varven och tyvärr hade jag ingenstans att ta vägen när Prost vände på Nick precis framför mig. Det var synd och en besvikelse överlag för hela teamet, men jag tror att nästa bana i Monaco kommer att passa oss bättre igen.

Segern i Mexico City tillföll brasilianaren Lucas Di Grassi, som därmed närmar sig totalledande Sébastien Buemi i sammandraget. Felix Rosenqvist är sexa i mästerskapstabellen, 46 poäng bakom Buemi.

Formel E-säsongen fortsätter alltså närmast i Monaco, där Felix Rosenqvist numera är bosatt, den 13 maj. Innan dess ska smålänningen dock debutera i det japanska formelbilsmästerskapet Super Formula på Suzuka-banan den 22–23 april.

Taggar

Dela