Motorsport

Dubbelseger för SSMK i E-cupen

Motorsport I helgen avslutades årets E-cup med Jönköpings MK:s deltävling FRRC-specialen. Tävlingen kördes som tre korta specialprov på klubbens rallycrossbana i skuggan av berget utanför Taberg.

Stefan Stigemyr  [1/9]

Oscar Åkerhag  [2/9]

Agne Josefsson  [3/9]

David Lindström  [4/9]

Alexander Axelsson  [5/9]

Kim Petersson  [6/9]

Thomas Kurtsson  [7/9]

Johan Oscarsson  [8/9]

Peter Lundgren.  [9/9]

Inför tävlingen var både standard- och den sammanlagda klassen nästa avgjorda då Alexander Axelsson, Skillingaryds MK, ledde den sammanlagda serien och Thomas Kurtsson, också Skillingaryd, ledde standardklassen.

Båda fanns på plats och trots att ingen av dem placerade sig främst i listan så tog de tillräckligt med poäng för att befästa sina ledningar och ta hem respektive klass totalt. Tävlingen vanns av Pierre Fransson, Vimmerby och bäst från E-cupsklubbarna var Anders Melin, Nässjö som också vann B-klassen

I standardklassens totala prislista var Skillingaryds dominans total då klubben lade beslag på de fem främsta placeringarna. Thomas och Sara Kurtsson hade segern i sin hand men kampen om andra plasten var mer spännande. Agne Josefsson och Stefan Stigemyr låg lika inför tävlingen men Agne med kartläsaren Kjell Gustavsson kunde dra ifrån med några sekunder och ta hand om tredjeplatsen i tävlingen och andraplatsen totalt före Stefan som med kartläsaren Carl Eriksson denna dag kom på andra plats i sin klass men, som sagt, med en något sämre tid än Agne.

Sällan tävlande Oscar och Börje Åkerhag kom på en fin fjärdeplats i klassen strax före Thomas och Sara Kurtsson. John och Dennis Oscarsson gick in på åttonde plats.

I de trimmade klasserna placerade sig David Lindström/Jessica Svensson med en fjärdeplats knappt tre sekunder Alexander Axelsson/Viktor Svensson. Peter Lundgren/Roger Larsson kom sexa i B-klassen och sist men absolut inte minst, Kim Petersson/Anders Hansson vann C-klassen och med bara en B-förare framför sig i listan.

Tjugo mil söderut hittar vi fyra förare från klubben som begav sig till Örkelljunga istället för till Taberg. Bäst lyckades Johannes Josefsson/Johan Petersson som kom på fjärde plats i C-klassen för otrimmade Volvobilar. Nils och Magnus Thelin blev femma bland klassikerna och Carl Mikaelsson/Hans-Peter Picher blev sjua i C 2WD. Henrik Söderkvist lotsade sin förare Fredrik Karlsson till en tionde plats A-förare 2 WD.

Nästa helg är det inte rallytävling som kommer att dominera intresset för Skillingaryds MK. I Karlstad körs en av Sveriges största och mest prestigefyllda Folkracetävlingar NGK Masters. I år kommer Pontus och Oscar Mejving att försvara klubbens färger i konkurrens med bland andra nyblivne världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson och förra årets rallyvärldsmästare Pontus Tideman.

Text: Mats Bergman
Foto: Kimgw.se

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *