Motorsport

Dubbla pallplatser i Spanien 

Motorsport Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson summerar en troféfylld tävlingshelg.

Bilder: Pressbilder

Värnamoföraren Eddie Ramirez Eriksson summerar en troféfylld tävlingshelg.  [1/4]

RX Pro Racing summerar en lyckad tävlingshelg.  [2/4]

Eddies Renault Clio-bil.  [3/4]

Eddie blev tvåa i helgens andra lopp.  [4/4]

I lördags körde Eddie den andra deltävlingen i Campeonato Race de Turismos de Madrid i Spanien. Fredagen ägnades åt en analys av bilen och körningen från den senaste tävlingen. Sällskapet kollade på Eddies Go Pro-kamera och jämförde med den snabbaste konkurrenten. Eddie blev varnad av teamet att man inte får bromsa när man svänger för då kommer bakänden på bilen. 

På lördagens träning körde Eddie väldigt försiktigt och fick köra fyra varv av 20 minuters träning då det blev två stycken rödflaggor på banan. Det gjorde att Eddie inte fick testa bilen så mycket som han ville plus att han hade nya belägg på bilen.

30 minuter efter började Eddie köra sitt kval med nya slicksdäck fram. Eddie började bli snabbare och snabbare sen blev det rödflagg.  Efter några minuter stående i depån fick Eddie köra två varv till med en tid på 1.52,8, nästan 2 sekunder långsammare än sin bästa tid. 

Eddie inledde det första loppet starkt och tog hand om andraplatsen. Han höll den placeringen till det sista varvet när han fick en blåflagga och flyttade sig en bit från huvudspåret. Det utnyttjade bakomvarande konkurrent, som körde om och flyttade ned Eddie till en slutgiltig tredjeplats i det första racet.  

Eddie inledde även det andra racet starkt. Han tog starten och höll andraplatsen genom hela loppet utan några problem. Under de sista tre varven var Eddie nära att köra om en Porsche och teamet var jättenöjda över Eddies prestation. Med en tredje- respektive en andraplats från helgens tävlingar var Värnamoföraren superglad över att ta sig i mål och få med sig pokaler hem från båda loppen. Helgens resultat gör att Eddie ligger först i Challenge by SMC Clio-cupen. 

– Vi vill tacka alla er för utan erat stöd skulle detta inte vara möjligt. Vi tycker att ni är guld värda och utan er skulle denna chansen aldrig vara möjlig, avrundar Eddie. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *