Motorsport

Eddie vann i Kalmar

Eddie vann i Kalmar

Motorsport Trots den heta sommaren är det inte alla skolbarns som tillbringar lovet med att ligga och bada. Unga raceresset, Eddie Ramirez Eriksson, 11 år från Värnamo tävlade exempelvis i det anrika "Semesterracet".

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

En tävling som varje sommar arrangeras i Kalmar.
Eddie ställde upp i klassen J 60, där deltagarna får använda sig av motorer på 60 kubik. Totalt deltog 60 förare, varav 11 konkurrenter tävlade i Eddies klass..  Motorernas begränsning och de unga förarnas skicklighet gjorde att det blev en mycket jämn och spännande tävling .Under lördagen kördes tre heat. Eddie vann två av dessa och kom lyckade komma tvåa i det tredje heatet.

Lördagens första finalheat blev en tät uppgörelse mellan de tre främsta förarna och Eddie kom till slut i mål som trea. Finalheatet blev sedan en festlig tillställning, där alla förare presenterades och den svenska nationalsången spelades.För Eddies del blev det också lite dramatik, eftersom han var inblandad i en kollision. Han fick ett tidsstraff med 13 sekunders tillägg.

Trots detta lyckades han sedan äta upp tidsskillnaden till förarna framför sig. När sedan mållinjen passerades för sista gången så var det Eddie Ramirez Eriksson som var fört i mål.
Efteråt var han mycket nöjd.
– Jag vill passa på att tacka alla mina sponsorer, sa han.
Han racingäventyr fortsätter nu till Finland, där han ska få testa en rallycrossbil.

Foto: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *