Motorsport

Ett steg närmare mästerskapsanpassad anläggning

Motorsport På lördag invigs SMK Värnamos nya motocrossbana. Klubben berättar i ett pressmeddelande att man genom detta nu kommer närmare en mästerskapsanpassad bana för motocross och enduro.

Pressbild

På lördag är det premiärdags och invigning för SMK Värnamos nya motocrossbana. Sedan säsongsstängningen i höstas har banan genomgått ett omfattande grundarbete och förnyelse.

Den nya crossbanan är ett led i klubbens målsättning att skapa en internationell mästerskapsbana och anläggning.

Tidigare har bland annat klubbhuset renoverats och förra året lades ett gediget arbete på att lägga en helt ny endurobana/slinga vilket också resulterade i ett mycket uppskattat ungdoms-SM i enduro.

Den nya crossbanan är uppdaterad och designad av klubbens VM-förare. Banan har numera vänt varv och är nu framförallt en mer tekniskt utmanande bana med bland annat fler hopp som kommer bidra med inspiration samt utveckling av klubbens förare, locka fler medlemmar och förhoppningsvis givetvis även många gästförare.

SMK Värnamo är en 75-årig klubb vars verksamhet omfattar allt från motocrosskola, serielag i motocross, individuellt tävlande i cross och enduro på elitnivå samt motionsanpassade aktiviteter för övriga. Det är många aktiva medlemmar och framförallt klubbens barn- och ungdomsverksamhet har fått stor popularitet genom att intresset för både motocross och enduro har ökat enormt, både hos tjejer och killar. Den mycket populära motocrosskolan har ett stort antal deltagande barn och ungdomar varje vecka och klubben har nu även börjat satsa på enduroskola. Utöver det så har klubben öppet för fri träning flera dagar varje vecka. Och träning ger färdighet. Många av klubbens förare deltar i SM, DM och flertal övriga tävlingar runtom Sverige, och det är också med fina prestationer som resulterat i framgångar och pallplaceringar. Fantastiskt spännande framtid för dessa unga förmågor.

Tack vare att engagerade medlemmar och tränare, markägare, övriga närboende, sponsorer och kommunen så har SMK Värnamo möjligheter och förutsättningar för att fortsätta bedriva sin verksamhet med fokus på att ha en anläggning som tilltalar medlemmar, ung som gammal, och där det ges möjlighet till rolig träning och utveckling för barn och ungdomar.

Så genom att nu inviga den nydesignade motocrossbanan så tar klubben alltså ett steg närmare sin målsättning att skapa en internationell mästerskapsbana och anläggning.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *