Motorsport

Felix i otäck olycka – fick bryta – till sjukhus

Motorsport Felix Rosenqvist var inblandad i en otäck olycka i indycar Pocono 500 i USA.  

Pressbild

Felix Rosenqvist. Pressbild

Loppet hade inte mer än hunnit starta förrän olyckan var framme. Det var på det första varvet av 200 som tre ekipage var inblandade i en kollision. Värnamoförarens bil blev illa tilltygad men själv klarade han sig oskadd.

Felix drogs in i en olycka som initierades av kontakt mellan tre framförvarande förare – Alexander Rossi, Takuma Sato och Ryan Hunter-Reay – på den tekniska höghastighetsovalen utanför Long Pond, Pennsylvania.

Felix Rosenqvists Chip Ganassi Racing-bil slungades med stor kraft in i muren och upp i det omgärdande säkerhetsstängslet, där den åsamkades stora skador.

Loppet rödflaggades (stoppades) omedelbart.

Felix Rosenqvist, som startat loppet som nia, fördes försiktigt från vraket och vidare till ett lokalt sjukhus för ytterligare kontroll. Han var hela tiden vid medvetande.

De medicinska undersökningarna visade inga tecken på allvarligare skador och Värnamoföraren kunde efter cirka två timmar lämna sjukhuset.

Såväl Rossi, Sato och Hunter-Reay som James Hinchcliffe – som också drogs in i smällen – klarade sig helt utan skador.

– Först och främst är jag glad att ha klarat av de medicinska testerna och att jag på det stora hela mår bra, säger Felix Rosenqvist. Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt OK. Jag vill rikta ett stort tack till indycar-organisationen och all räddningspersonal på banan. De gjorde ett fantastiskt jobb. Lyckligtvis är alla de andra förarna också ok, vilket är det viktigaste. Det känns tråkigt och onödigt att det skulle behöva gå så här redan på det första varvet i ett så här långt lopp. Jag tror att vi hade en bra bil idag och det är kul att se Scott (Dixon, teamkamrat) där uppe. Jag ser fram emot att vara tillbaka i bilen igen på Gateway om några dagar.

Tävlingen i Pocono avbröts till slut i förtid på det 128:e av 200 varv på grund av dålig väderlek. Will Power vann före Rosenqvists teamkamrat Scott Dixon.

Nästa tävling körs den 24 augusti på Gateway-ovalen i Illinois.

Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *