Motorsport

Felix på plats i Japan

Motorsport I helgen inleds Super Formula-säsongen 2017 med Felix Rosenqvist på plats på Formel 1-banan Suzuka för karriärens första race på japansk mark.

Felix har kommit till Japan för ny tävling. Pressbild

Felix kommer till start i det extrema formelbilsmästerskapet – där kurvhastigheterna är jämförbara med dem som uppnås i F1 – för det etablerade stallet Team LeMans, och ser med tillförsikt fram emot ett äventyr olikt det mesta 25-åringen från Värnamo tidigare har stött på.

– Det känns väldigt spännande att dra igång Super Formula-säsongen den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Det är ett fruktansvärt häftigt mästerskap och det ska bli mycket intressant att se hur vi står oss. Jag har verkligen ingen aning. Jag har bara haft ett par dagar i bilen ännu, så jag är säker på att det blir en brant inlärningskurva. Jag kommer att göra mitt absolut bästa, precis som vanligt, och sedan får vi ta det därifrån.

Felix går in i premiären med två dagars tester – på just Suzuka – i ryggen i början av mars, men har inte kört bilen sedan dess.

– Testet i förra månaden var otroligt viktigt, fortsätter Rosenqvist. Super Formula-bilen är extremt snabb, med krafter på över 4G i kurvorna, och jag behövde de där två dagarna för att komma in i körningen. Det var generellt sett ett bra första test, men det är väldigt svårt att dra några konkreta slutsatser. Mitt mål den här helgen är att få så många varv i kroppen som möjligt och se en positiv tendens från pass till pass. Det låter kanske lite anspråkslöst, men jag ser detta som en stor utmaning och måste låta det ta den tid som krävs.