Motorsport

Felix vann men dömd tvåa

Felix vann men dömd tvåa

Motorsport Trots att Felix Rosenqvist vann dagens Formula E i Berlin dömdes han som tvåa.

Foto: Mattias Persson  [1/6]

Foto: Mattias Persson  [2/6]

Foto: Mattias Persson  [3/6]

Foto: Mattias Persson  [4/6]

Foto: Mattias Persson  [5/6]

Foto: Mattias Persson  [6/6]

Värnamoföraren hade första startposition men vid ett depåstopp höll han och teamkompisen Nick Heidfeld på att krocka. Det var ett stort misstag av depåpersonalen.

Efter målgången fick Felix ett tidstillägg om tio sekunder och därmed blev han i stället tvåa. Vann gjorde nu Sebastien Buemi. En seger i går och en andraplats i dag skäms dock inte för sig.

– Det är svårt att vara glad just nu, även om det säkert kommer om några timmar, säger Felix Rosenqvist. För stunden är jag mest besviken; vi vann det här racet ute på banan, men förlorade det hos domarna. Jag vet faktiskt inte exakt vad som hände i depåstoppet, men jag tycker att det var ett väldigt hårt straff och ärligt talat har jag svårt att se vad jag kunde ha gjort annorlunda. Det var en stökig situation och ett missförstånd, inte mer än så. Nu är det trots allt som det är, och det är bara att gilla läget.

Trots besvikelsen är Felix på det stora hela nöjd med helgen i Berlin – hans och Mahindra Racing-teamets bästa någonsin i Formel E. Med en seger, en pole position och en andraplats är Felix helgens främste poängplockare.  25-åringen lämnar nu Tyskland som uppseendeväckande trea i mästerskapstabellen.

– Det är klart att det har varit en helt fantastisk helg, avslutar Rosenqvist. Vi har varit med där framme i alla pass – träning, kval och race – och det var precis den jämnheten vi ville få ett kvitto på att vi kunde leverera. Nu gjorde vi det, och resultaten kom. Vi har gjort ett nästan perfekt jobb och vi ska vara stolta över det vi presterat. Det är stort att se det här teamet växa med varje race, och jag både hoppas och tror att vi kan bibehålla den här nivån under avslutningen av säsongen.

Felix Rosenqvist reser nu direkt från Berlin till Le Mans, Frankrike, för en av årets absoluta höjdpunkter: ortens berömda 24-timmarsrace. Felix debuterar i det legendariska sportvagnsloppet, som i år körs för 85:e gången i ordningen och som äger rum kommande vecka.

Träningen inför Le Mans 24-timmars drar igång på onsdag, med Värnamoföraren till start för det fransk-amerikanska Dragonspeed-teamet i en Oreca 07 Gibson Lmp 2.

Taggar

Dela