Motorsport

Första grustävlingen gallrar bort vår framtid

Motorsport Rally Anderslöv i Skåne har som tradition varit första grustävlingen i södra delen av landet. Syskonen Wennberg, Skillingaryds MK, som tävlar i standardklassen är bortgallrade…

Som alltid har vintern varit lång och många som vill komma till gruspremiärtävlingen som är likt ett ”kosläpp” för oss inom motorsporten. Nu har cupgeneralen valt att gallra.

Jag fick läsa inlägget flera gånger. Flera gånger läste jag att man väljer att gallra bort klass 1 som är Grupp E, A- och B-förare. Vår bredd, vår framtid, våra standardåkare… 

Arrangören som alltid kör så snart det torkat upp i Skåne i början av april satte en maxgräns på 120 startande. Det har att göra med både tidsschemat med tanke på tävlingsupplägget och ansökan till Länsstyrelsen. Helt med på det. Enligt arrangörens inbjudan så görs gallring i samråd med cupledningen som i detta fallet är en tidigare smålänning som nu bor i Stockholm. 

På cupens hemsida så lämnades information för tre dagar sedan att om det blir gallring så kommer en hel klass, eller två, för ”att inte förstöra spänningen”. 

Anmälan gick ut. Till tävlingen anmälde sig 140 stycken. 20 fler än vad arrangören angett. Vad gör man då? 

Jo, cupledningen tar bort en standardklass. Vår bredd, vår framtid, våra standardåkare. Vid anmälningstidens utgång var den klassen som nu är bortgallrade 15 till antalet.  

Istället för vår framtid så finns exempelvis de äldre gentlemännen i historiska bilarna kvar i tävlingen och välkomnas. Mest rättvist hade varit att plocka bort de 20 som anmälde sig sist eller de som inte betalat, vilket i skrivande stund är 12 till antalet. 

Jag kallar gallringen urbota korkat och riktigt idiotiskt. Jag hoppas att våra standardåkare funderar på vår  grussäsong som finns framför oss. Det finns andra cuper som välkomnar er varmt. 

Fy skäms, bilsport rallycup, ni slog just nu spiken i kistan…

I klassen som är bortgallrad finns fem småländska ekipage varav ett är syskonen Keith och Jane Wennberg från Skillingaryds MK.

Sara Mejving

Fotnot: Vill du skriva en bilsportskrönika? Mejla mig, sara@skillingaryd.nu, välkomna!

Keith och Jane Wennberg fick inte plats i Rally Anderslöv, deras klass är bortgallrad...

Taggar

Dela


2 reaktioner på Första grustävlingen gallrar bort vår framtid

Detta var bland det dummaste jag hört i mitt bilsportliv sedan jag började åka 1968.
De som anmält sig bland de första och fixat sponsorkärra och hotell ska nu inte få åka för någon idiot fått för sig att stryka en klass.
Hur kul är det att säga till sponsorer att de inte kan åka, deras åsikter om vår sport stiger inte i graderna.

Tycker inte heller att det är det mest rättvisa.
Sen anmälan och obetald ska väl självklart få avstå. Vet att minst tre goa vänner i klassen som ströks både anmälde direkt vid inbjudan och betalde dessutom. Nej, tror det måste tänkas om gällande detta i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *