Motorsport

Fortsatta framgångar för Eddie

Motorsport Eddie Ramirez Erikssons fina form fortsätter. En andraplats i Renault Clio Junior Cup på Kinnekulle Ring följdes upp med en andraplats i SSK-serien i Falkenberg.

Eddie Ramirez Erikssons fina form fortsätter. En andraplats i Renault Clio Junior Cup på Kinnekulle Ring följdes upp med en andraplats i SSK-serien i Falkenberg. Foto: Pressbild  [1/3]

Trots tekniska problem lyckades Eddie hålla huvudet kallt och ta en andraplats i SSK-seriens första heat under lördagen. Foto: Pressbild  [2/3]

Lillbrorsan Alex stöttar storebror på alla sätt. Foto: Pressbild  [3/3]

Med starkt självförtroende kom 14-årige Eddie Ramirez Eriksson till Falkenbergs motorbana för lördagens tävlingar i SSK-serien. Vibrationerna i bakvagnen på Renault Clion från föregående tävling på Kinnekulle Ring visade sig vara dåliga hjullager, vilket teamet åtgärdade mellan tävlingshelgerna.  

På grund av dåligt grepp körde Eddie endast sju varv under den inledande träningen. Till tidskvalet satt nya däck på bilen och Värnamobons snabbaste tid räckte till en tredje startposition. På vägen tillbaka till tältet kände Eddie att kopplingen började slira. 

Från tredje startruta avancerade Eddie tidigt i loppet upp till andra plats. Bakomvarande bil fick teknisk flagg, vilket innebar att Värnamobon kunde spara på materialet och ta bilen i mål på andra plats. På grund av batteriproblem, som uppdagades vid den tekniska besiktningen efter målflagg, och problemet med kopplingen valde teamet att stå över dagens andra tävlingsheat. I veckan utförs reparationer på Clion och om två veckor väntar nästa deltävling i Time Attack på Mantorp Park, då i Peugeot 206 RC:n.

Som vi tidigare har berättat har Eddie Ramirez Eriksson fått ett erbjudande från det spanska teamet RX Pro Racing att få tävla i Challenge Ride & Drive by SMC-serien, som ingår i det spanska mästerskapet. Värnamobon arbetar hårt för att få ihop sponsring till tävlingarna. För att få tips och råd ringde han i veckan till den tidigare rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.

– Sverige är ett för litet land för att lyckas. Satsa fullt ut på utomlandstävlingar, var Mäster Blomqvists råd till den unge Värnamobon. 

14-åringen har samlat ihop en stor del av summan som begär. I dagsläget blir det två tävlingshelger på kontinenten, den 11 september och den 6 november. 

– Jag vill tacka alla som gör det här möjligt, avrundar Eddie.

Källa: Pressmeddelande från El Toro Racing

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *