Motorsport

Hela prispallen fylldes av SSMK

Motorsport I fredags var förare från Skillingaryds MK aktiva i Älmhult och Millebygden Arena. Där hittar vi sju ekipage från klubben som baserat på sina resultat var kvalificerade för Sydsvenska Rallycupens Mästarmöte.

Oskar Karlsson. Privatbild  [1/3]

SSMK på prispallen i Mästarmötet.  [2/3]

Linus och Carl vinnare i Mästarmötet. Foto: Månssonmotorsport  [3/3]

Tävlingen var upplagd så att alla körde en sträcka två gånger och den med sammanlagda tiden vann.

I C-förare Grupp F VOC fyllde klubben hela pallen. Vann gjorde Oscar och Nellie Karlsson drygt fyra sekunder före Johannes Josefsson/Johan Pettersson. Sista platsen på pallen tog Marcus Kjellkvist och Inge Pettersson. Oscar är fortfarande C-förare men tiden hade räckt till en nionde plats bland standardbilarna.

Fjärdeplatser förvärvas av Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson i A-förare VOC och av Jennie och Joakim Blansch i C-förare Grupp E. Keith och Jane Wennberg kommer in på en femte plats i B Grupp E och Kevin Andersson/Viktor Zettergren på en sjunde plats i B VOC.

I lördags startade fyra ekipage i klassiska Kullingstrofén i Herrljunga. Carl Eriksson lotsade framgångsrikt sin förare Linus Månsson till en klasseger i B-förare 2WD men också till en åttonde plats totalt. Peter och Linda Christensen blev nia i C-förare grupp E medan Simon och Daniel Bolsgård fick bryta med kokningsbekymmer vid premiärtävlingen med sin nybyggda, trimmade Volvo. Även Inge Petersson och hans förare Emil Johansson, Falköping fick bryta.

Kommande helg drar höstsäsongen igång i Sydsvenska Mästerskapet med Snapphanerallyt i Hässleholm. Av de drygt 150 startande är fjorton ekipage helt eller delvis tillhörande Skillingaryds Motorklubb-

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *