Motorsport

Joakim tog enda pallplatsen

Motorsport Skillingaryds MK:s förare har varit aktiva på två håll den gångna helgen, i Rally Blekinge i Karlshamn och i Badhotellrallyt i Tranås.

På sjunde plats i Tranås kom Christer Westerdahl. Foto: Joel Carlsson JCRallypics.se  [1/9]

Patrik Tallåker femma i Tranås. Foto: Joel Carlsson JCRallypics.se  [8/9]

Alexander Axelsson på trettonde plats i Tranås. Foto: Joel Carlsson JCRallypics.se  [9/9]

Sydsvenska Rallycupen och Smålands DM körde sin sista deltävling då Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen. Skillingaryds MK hade sex ekipage på plats som alla kämpade för både topplaceringar i sammandraget och för en plats i finalen i Växjö i slutet av oktober.

”Det svänger ju hela tiden” var de flesta förarnas kommentarer efter målgång i tävlingen. Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område. Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger på 110–120. Samtidigt är vägarna kantade av stora och små stenar, vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen!

Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist tog efter en lite tveksam inledning en kassaskåpssäker tredjeplats i klassen C-förare Grupp E. De kör sin första säsong och har efter hand radat upp pallplatser och är då förstås kvalificerade för finalen senare i höst. Dit kommer också Jennie och Louise Blansch som just i lördags synade den blekingska naturen lite hårdhänt och fick bryta. Men tack vare goda placeringar tidigare under året kunde de ta denna motgång och också se fram mot finalen.

Kollade naturen på nära håll gjorde också Keith och Jane Wennberg i klass A/B-förare Grupp E. Till skillnad från systrarna Blansch kunde de dock ta sig vidare efter att ha tappat fyra minuter och de gick i mål på en sjätte plats i klassen.

I klassen för A-förare i trimmade tvåhjulsdrivna bilar bröt David Lindström/Tobias Steen för en gång skull, i detta fall med bränsleproblem. två som hade en hyfsat problemfri resa var Erik Bergman/Per Andersson som pendlade mellan sjätte och åttonde plats hela dagen och slutligen blev de åtta i klassen och tolva totalt. I samma klass läste Anton Geijersson noter år Anton Claesson, Grimslöv och det var inte hans fel att kardanstången gick av på sista sträckan.

På Höglandet

Vi förflyttar oss nu 25 mil norrut och kommer då till trakterna av Tranås och Aneby där motorklubbarna i Tranås, Team Skogsåkarna, och Gränna samarrangerade Badhotellrallyt, en deltävling i Svenska Rallycupen

Här hade Skillingaryds MK tio bilar igång och flest och med störst framgång var det i klasserna för otrimmade Volvobilar.

Bland A- och B-förarna kom Christer och Marie-Louise Westerdahl på en sjunde plats medan Johan Axelsson/Samuel Toftgård fick bryta

I C-förarnas Volvo klass gjorde än en gång Marcus Kjellkvist/Inge Petersson en stabil insats och blev fyra av 16. Patrik Tallåker/Martin Karlsson körde in på den femte platsen bara 7,1 sekunder efter Marcus. Övriga placeringar i klassen: John och Dennis elva medan Dennis Svensson/Fredrik Johansson och Oscar Karlsson/Albin Park fick bryta.

Markus Theorin/Henrik Söderkvist kom på en åttonde plats och Alexander Axelsson/Nellie Karlsson på en  trettonde plats i A-förare 2WD. Bland B-förarna fick Frida Axelsson/Linda Björklund bryta

Nu ser elva kvalificerade förare från Skillingaryds MK fram mot finalen i Sydsvenska Rallycupen i Växjö den 28 oktober men någon av dem tar faktiskt färjan redan på fredag för att tävla i Bilsport Rallycup på Gotland