Motorsport

Johannes och Anton rallyvann

Motorsport Skillingaryds MK;s nyblivna förare visade talang och fart i rallytävlingen ”Lill-Eken” under söndagen

Bäst i C-förare Grupp E blev Anton Geijersson och Madeleine Johansson  [1/3]

På serviceplatsen laddar familjen Lindström. Från vänster Frida, Monica, Emma och David  [2/3]

Johannes Josefsson vann sin klass, Grupp F, och han är nu B-förare. Under gårdagen satt Oscar Karlsson till höger och hjälpte till  [3/3]

Under söndagen kördes tredje deltävlingen i ”E-cupen” på militärt område utanför Eksjö. Tre specialprov, vändprov, skulle köras två gånger. Det blev fina framgångar för Skillingaryds Motorklubb.

– Givetvis är vi nöjda med att vara bästa C-förare i klassen Grupp E. Men det fanns mer att ge efter ha behövt backa i vändningen på specialprov 2 och slagit sönder ett fjäderben på specialprov 3. Som tur var var det service precis efter så jag kunde laga fjäderbenet med hjälp snälla klubbkamrater som jag kunde låna en svets utav. Skönt att det höll ihop resten av tävlingen, säger Anton Geijersson som hade sin Madeleine Johansson som kartläsare. Paret vinner klassen med nästan en halv minut. 

– Det var en rolig och problemfri tävling för oss. Krokiga och fina sträckor. En klassvinst på det sätter pricken över idet för dagen, vi är väldigt nöjda, säger Johannes Josefsson och Oscar Karlsson. Johannes har nu klassat upp sig till B-förare, men kommer att köra i sin C-förarklass året ut. Johannes och Oscar vann sin klass Grupp F C-förare med 32 sekunder före Patrik Tallåker och Marika Andersson i sin Volvo 940. Sjua i samma klass blev John och Dennis Oscarsson. 

I volvo original A och B-förarklassen körde Kevin Andersson och Nellie Karlsson in på en tredje plats. Kevin och Nellie fick fem sekunders påslag efter att kört ner koner i en målgård.

– En riktigt trevlig tävlingssöndag i Eksjö. En liten fadäs på andra specialprovet kostade lite tid, annars var vi riktigt bra med. Vi tog en sträckseger på specialprov nummer fyra. Vi blev trea i klassen och femma totalt, men bara Peder Hadarson som tog poäng i cupen, så det är superbra för cuptabellen där vi nu går till halvtidsvila med tio poängs ledning, berättar David Lindström som hade dottern Emma Lindström i högerstolen. 

I A-förare trimmat tvingades Stefan Stigemyr och Jerry Eriksson bryta dagen med tekniska bekymmer. Två i B-förare trimmat 2WD lotsade Rasmus Lindahl sin förare till en andraplats i klassen. Tävlingen vanns totalt av Peder Hadarson och Robert Nors, SMK Eksjö.

Resultatlistan från ”Lill-Eken” finns här

Fotnot; C-förare är nybörjarklassen i rally. Via vinster och bra placeringar plockas, under året, uppklassningspoäng till B och sedemera A. Som förare har man rätt att köra kvar i sin förarklass året ut innan uppklassning görs av klubben.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *