Motorsport

Keith lyckades bäst i Nässjörally

Motorsport Nässjö Motorklubb arrangerade på lördagen Novemberskölden för fyrtioandra gången och flera ekipage var med från SSMK, Skillingaryds Motorklubb.

Keith Wennberg fin fyra i Novemberskölden .Foto MHRallybilder.se

Tävlingen avslutar säsongen för södra Sveriges rallyförare och var också sista tävlingen i Bilsport Rally Cup. Klubben bjöd på ett uppskattat arrangemang med hyfsade vädermässiga förutsättningar och lovordades av de mer än 170 förare som kom till start och bland dem också 15 ekipage från Skillingaryds MK.
Totalsegrade gjorde Bengt Abrahamsson från Kullings som med sin Mitsubishi var en dryg sekund före Daniel Wall från Mjölby.

Så lite om med och motgångar för Skillingaryds förare. David Lindström/Jessica Svensson hade möjligheten att ta hem Bilsport Rally Cup för andra året i rad men ett insugningsrör till förgasarna lossnade och trots nödreparationer där både skosnören och annat testades som reparationsmaterial lyckades det inte utan David fick bryta och se segern gå honom ur händerna.

I Davids klass A-förare 2WD kom Alexander Axelsson/Nellie Karlsson på åttonde plats bara 0,8 sekunder före Andreas Magnusson/Henrik Hulterskog som trivdes bra i sin come back och lovade tänka på om den verkligen bara var tillfällig. Rasmus Thulin Johansson lånade kartläsare av Keith Wennberg då Jane Wennberg lotsade Rasmus till en fin sjätte plats i B-förare 2 WD.

Det blev inga pallplatser för Skillingaryds MK men ändå många bra placeringar. Keith Wennberg med pappa Hans bredvid sig lyckades bäst med en fjärde plats i Grupp E Elit. Bland C-förarna i samma bilklass kom Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist på sjunde plats. Louise Blansch som vanligtvis är kartläsare åt systern Jennie tog denna dag över ratten och tillsammans med vännen Sanna Magnusson körde de in på en femtonde plats efter en garanterat rolig dag.

I klassen A- och B-förare Volvo Original kom två ekipage från klubben. Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson blev elfte bil i mål och Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson fjortonde, tre placeringar bättre än förra året. I samma bilklass men för C-förare var det sex ekipage av 32 från SSMK. Tre av dem hade en tät fight hela dagen och i mål skiljde bara några enstaka sekunder. Kevin Andersson/Claes-Erik Eriksson blev nia, Thomas Kurtsson/Erik Axelsson tia och Johannes Josefsson/Malou Papp elva, alla inom drygt åtta sekunder. Johannes var nu tillbaka igen efter besvären i Sunnerborundan, tänk vad det kan göra att byta kartläsare. Tätt var det också mellan John och Dennis Oscarsson på tjugonde plats och Oscar och Lennart Karlsson på plats tjugoett bara 4,7 sekunder efter.

Två som återvände till rallyskogen efter många års bortavaro var Benny Enström/Dennis Pettersson, tyvärr fick de bryta när brand utbröt i bilen. Nu lägger sig lugnet över rallyverksamheten för Skillingaryds MK. För några tänds möjligen flitens lampa i garagen för att stå rustade när säsongen drar igång i april nästa år. Däremot får de som planerar för nästa års tävlingar inte vila, klubben kör Skilling 50 den 28 april och Skilling 500 den 30 juni, så där är arbetet i full gång! Mats Bergman