Motorsport

Kim knep sista poängen

Motorsport Kim Pettersson och Simon Molin körde in på en andra plats i klassen i rallytävlingen ”Marknadsnatta” utanför Skänninge i lördags och nästa år är duon B-förare.

Simon Molin och Kim Petterson knep sista uppklassningspoänget till B-förare. Foto; Rasmus Thulin Johansson

När anmälningstiden hade gått ut till anrika ”Marknadsnatta” fanns närmare 270 ekipage. Efter gallring fick 240 starta och Skillingaryds MK;s Kim Pettersson och Simon Molin lyckades köra in på en andraplats, i klassen C-förare 2WD, under de vinterlika förhållanden som blev under tävlingshelgen. Därmed är duon från och med nästa säsong B-förare, vilket siktet har varit inställt på under hela deras första tävlingsår tillsammans.

– Vi hade som mål att försöka klassa upp oss till B-förare och när vi nu lyckades ta sista uppklassningspoänget så känns det jättebra. Vi hade en växellåda som inte riktigt fungerade som den skulle under lördagen, men den höll, vilket var skönt. Annars flöt tävlingssträckorna på bra, tycker vi, säger Kim Pettersson från Skillingaryds MK.

– Nu ska det bli kul att få åka bland B-förarna nästa år och det kommer att bli väldigt tufft, men vi ska göra allt vi kan för att hänga med nästa år, avslutar Kim Pettersson med ett stort leende.

Övriga SSMK; A-förare 2WD; 20;e plats Anton Claesson/Anton Geijersson, Gr E C-förare; 5;e plats Joakim Blansch/Bitte Blansch, 8;e plats Jakob Sandberg/Frida Lindström

På andra plats kom Kim och Simon från Skillingaryds MK. Foto; Rasmus Thulin Johansson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *