Motorsport

Kim och Patrik rallyvann på hemmaplan

Motorsport I lördags arrangerade Skillingaryds Motorklubb första deltävlingen i ”E-cupen”. De färskaste hemmaförarna Kim Pettersson och Patrik Thor visade var skåpet skulle stå och vann sina klasser.

Totalvinnarna i Skilling 50; Från vänster Nellie Karlsson, Alexander Axelsson, Jonas Bloom och Henrik Lennartsson  [1/20]

Patrik Thor fick tillsammans med Jonathan Johansson fick kliva högst upp på pallen i otrimmade klassen, c-förare. Till höger om vinnarparet ses tävlingens tredjeplats - Evelina Kurtsson och Patrik Tallåker, båda Skillingaryds MK.  [2/20]

Stefan Stigemyr och Jerry Eriksson fick pris för snabbaste A-förare i VOC (otrimmad klass)  [3/20]

Sekretariatsansvariga Frida Lindström delade ut priser till Patrik Tallåker och Evelina Kurtsson  [4/20]

Dagens banchef Inge Pettersson hade rätta tröjan för dagen  [5/20]

Domare i tävlingen var Per Ottosson och Ulf Johansson  [6/20]

Sven Cesar, till vänster, var teknisk kontrollant. Här samspråkar han med Lars Svensson  [7/20]

I väntan på prisutdelning  [8/20]

Andra tävlingen för killarna och det blev seger! Kim Pettersson och Simon Molin  [9/20]

Start och målplatsen var Föreberg utanför Skillingaryd  [10/20]

Legender i rallysammanhang. Sune Svensson, Bredaryd, och Jerry Eriksson, Skillingaryd  [11/20]

App K-klassens pristagare  [12/20]

Fler än vi som tar kort  [13/20]

Undra om resultatlistan stämmer?  [14/20]

Glada pristagare  [15/20]

Peter Söderström från Vaggeryd såg till att tidkorten knappades in i resultatsystemet  [16/20]

Jerry Bengtsson från Ryd ansvarade för tidtagningen på sträckorna. Men här har han paus  [17/20]

Resultatlistan gicks igenom  [18/20]

Nellie Karlsson är kartläsare åt sambon Alexander Axelsson. Totaltvå i hemmatävlingen  [19/20]

Nybyggd Volvo 240 och till vänster kartläsaren Simon Molin, Marieholm, och föraren Kim Pettersson, Bredaryd vann sin klass.  [20/20]

Tävlingen hade två specialsträckor som kördes två gånger och service där i mellan ute vid klubbens folkracebana för de 60-talet anmälda rallyekipage. Den sena våren medförde att klubbens lilla tävling blev nästintill fulltecknad när anmälningstiden hade gått ut.

Totalt vann Jonas Bloom och Henrik Lennartsson, Norrahammars MK och Skillingaryds MK. Tvåa totalt blev Alexander Axelsson och Nellie Karlsson, båda Skillingaryds MK. Båda ekipagen är A-förare och kör trimmade Volvo 940.

Imponerade mest gjorde hemmaklubbens färskaste C-förare Kim Pettersson, i en trimmad Volvo 240, och Patrik Thor, i en otrimmad Volvo 940, som vann vardera ”nybörjarklass” och fick kliva högst upp på prispallen efter tävlingens slut.

– Det känns otroligt bra att ha vunnit. Jag blev förvånad då jag inte hade räknat med det helt enkelt. Det är min tredje onotade tävling och min 12;e tävling totalt. Helt solklart är det en toppenbra kompisanda i Skillingaryds motorklubb och som säkerhetschefen Pia säger ”Då presterar man bra”. Jag har kört rally i två år, men förra året körde jag bara en tävling. Nästa tävling blir ”Midsommardansen” i Ljungby, säger en nöjd Patrik Thor som är nybliven klubbmedlem för året och bor i Nässjö.

– Det kändes helt fantastiskt att vinna klassen, det var inget vi hade räknat med och det var givetvis jättekul, säger Kim Pettersson.

– Jag köpte en kaross med bur i som vi byggde klart. Motor och växellåda köptes in komplett från en annan rallyåkare, den fungerar utmärkt och vi är jättenöjda, fortsätter Kim och berättar att Skilling 50 var hans andra rallytävling i karriären.

– Vi har som mål att köra så mycket som möjligt i år och hoppas att vi gör hyfsade resultat. Men att vi skulle ta vårt första uppklassningspoäng och dessutom vinst i klassen var inget vi räknat med, nu går vi mot resterande två poäng för att bli B-förare, avslutar Kim med ett stort leende.

Tävlingens resultat kan läsas här

Som rallyförare börjar man som C-förare och klassar sedan upp sig till B. Därefter är högsta steget A-förare. Det krävs 3 uppklassningspoäng till B och 5 till A-förare. Poängen gäller från den dagen man tagit sin första och ett år framåt. Uppklassningspoäng delas ut till vinnaren i respektive klass om det är mindre än 10 deltagare, vid fler än tio är det ettan och tvåan som får poäng och så vidare. Löser man in sin tävlingslicens minst vart femte år behåller man sin förarstatus.

Nästa tävling Skillingaryds MK arrangerar är DM-deltävlingen ”Skilling 500” i juni månad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *