Motorsport

Klasseger för SSMK  i Ljungby

Motorsport På lördagen körde Ljungby MK en för tidig Midsommardans när 160 ekipage gav sig ut på fem specialsträckor på sammanlagt 36 kilometer öster och norr  om Ljungby.

Per-Ola Pettersson i Midsommardansen. Foto: Privat  [1/7]

Patrik Axelsson i Midsommardansen. Foto: Privat  [2/7]

Keith och Jane Wennberg på väg mot segern i Midsommardansen. Foto: NP Rallyfoto  [3/7]

Håkan och Peter Ståhl i Midsommardansen. Foto: Privat  [4/7]

Christopher Zeijlon tvåa i Midsommardansen. Foto: Privat  [5/7]

Tredje plats i Midsommardansen 2018 för Christer Westerdahl. Foto: Privat  [6/7]

Anton Claesson och Anton Geijersson i Midsommardansen 2018. Foto: Privat  [7/7]

Denna vårdag visade sig från sin allra bästa sida med väder som gjorde att tävlingen gjorde skäl för sitt namn men gav också upphov till ett besvärande damm för tävlande och publik.

Arton ekipage från Skillingaryds MK kom till start och för ett av dem slutade dagen med klasseger.

Efter förra årets Midsommardans var dagens mest besvikna att hitta i Keith Wennbergs bil då de tappade onödig tid på en transport och förlorade en klasseger. I år var det precis tvärtom, ett jämnt och bra tempo ledde fram till en seger för Keith och Jane Wennberg. Verkligen välförtjänt och vi får backa till 2015 för att hitta förra klassegern i en tävling i Sydsvenska Rallycupen. Så visst var det dags!

– Det känns riktigt skönt efter misstaget förra året, har alltid trivts bra på vägarna i Ljungby så nu ser vi fram mot fler tävlingar, säger en glad Keith.

Tvåa i den stenhårda klassen A-förare 2WD blev Christopher Zeijlon/Christofer Svensson. Innebar också en tredje plats totalt. I denna klass kom Alexander Axelsson/Nellie Karlsson på sjunde, Anton Claesson, Grimslöv/Anton Geijersson på tionde, Hampus Larsson, Kristianstad/Frida Axelsson på tjugonde och Håkan och Peter Ståhl på en tjugoförsta plats.

Bland B-förarna i den trimmade 2WD klassen körde Dan och Christer Skärin in på nionde plats. C-föraren Kim Pettersson/Stefan Molin lade väldigt mycket tid på SS 1 men väl tillbaka på vägen hade de tider på resten av sträckorna som utan misstaget skulle lett till en andra plats i klassen.

I de tre Volvo-klasserna tog bland A-förarna Christer och Marie-Louise Westerdahl den tredje pallplatsen. Henrik Söderqvist lotsade Tobias Malm, Anderstorp till en sjunde plats strax före Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson.

Av de fem ekipage från SSMK som startade i C-klassen kom bara Lennart och Oscar Karlsson i mål, på en åttonde plats. Övriga bröt av olika skäl.

I C-förare grupp E tog sig Jennie och Louise Blansch i mål på en åttonde plats.

Slutligen en rapport från klassen för historiska bilar där Patrik Axelsson blev fyra och också bäste C-förare.

För klubbens förare väntar nu Hammarslaget i Norrahammar kommande lördag.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *