Motorsport

Krokiga Blekingevägar avgör SM-finalen

Motorsport Tre tävlande från Skillingaryds MK har åkt ner till Blekinge under torsdagseftermiddagen och kör helgens rally-SM final.

Nytvättad Toyota corolla hemma i Ekholmen. Foto; Wilmer Lennartsson

Rally Blekinge blir den sista deltävlingen för året. På krokiga tio mil specialsträckor ska finalen avgöras med start under fredag kväll. Tävlingsekipagen drar sig mot Olofström där två specialsträckor körs två gånger med service i Olofström.

– Kan man åka klockrent utan misstag kan det bli SM-poäng, det vill säga topp tio placering. Det räcker med en punktering så kanske man är borta. Vi är 33 startande i klassen, så det blir tufft, berättar Christofer Svensson som är Henrik Lennartssons kartläsare.

– Topp tio är vinst för oss, kommenterar Henrik Lennartsson på väg ner till tävlingscentrat i Blekinge.

Bilen, en trimmad Toyota Corolla, har nya drivaxlar och  är nyservad inför helgens övningar.

– Vägarna i Blekinge är det krokigaste man kan uppnå. Snitthastigheten är det lägsta i landet. Jag har tävlat här nere ett tiotal gånger innan, men inte så många målgångar tyvärr då det blivit mest avåkningar och punkteringar, avslutar Christofer Svensson.

– Jag hoppas på en topp tio plats för pappa och Christofer och att drivknutar och axlar håller för dem. Det måste gå brett, men det är inte så enkelt nu när vi har en framhjulsdriven bil. Det är enklare att köra brett med en bakhjulsdriven bil. Inom rally är min favoritbil en Volvo 240 eller 940. Jag ska köra folkrace när jag är femton år och jag har fyra år kvar dit. Min farfar vill inte att jag ska köra Saab i folkrace så det blir nog en Volvo. Han får hjälpa mig att bygga och han får vara med och bestämma bilmärket. Jag vill även köra crosskart, säger chefsmekanikern, till startnummer 53, Wilmer Lennartsson.

Carl Eriksson från Skillingaryds MK tar plats, som brukligt, hos Linus Månsson, Östgöta Bilsportförening, i samma klass som Henrik och Christofer, trimmat 2WD.

– Vi känner oss ganska säkra i vår uppgift. Medaljen i JSM-trimmat är klar efter vår andraplats i Linköping för tre veckor sedan. Den delen som gick sönder i Tierp för två veckor sedan är utbytt mot en ny så vi ser fram emot en tuff men rolig tävling i Blekingeskogarna, berättar Carl Eriksson som går ut som startnummer 46 under fredagseftermiddagen.

Under lördagsetappen är det sex specialsträckor som ska avverkas i SM-finalen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *