Motorsport

Nils Thelin klasstvåa i riksmästerskapet

Motorsport I lördags arrangerade Vimmerby MS den traditionstyngda Emiltrofén. Tävlingen ingick i riksmästerskapet för Historiska bilar så de första 94 ekipagen tillhörde den kategorin. Från och med nummer 95 så tävlade bilarna i Bilsport rally Cup där Emiltrofén var den andra deltävlingen.

Nils Thelin blev klasstvåa. Foto: JC Rallypics  [1/5]

Samuel och Elina Toftgård tävlingsdebuterade i Vimmerby. Foto: JC Rallypics  [2/5]

Johan Pettersson var illa ute. Foto: JC Rallypics  [3/5]

Simon Wernersson i farten. Foto: JC Rallypics  [4/5]

David och Jessica kom trea. Foto: Johan Carlsson  [5/5]

Bland de historiska bilarna hade Skillingaryds MK ett ekipage. Nils Thelin med kartläsaren Agne Josefson körde sin VW 1300 till en andraplats i sin klass. De historiska bilarna delas in i olika klasser efter cylindervolym och ålder så Nils hade i sin klass att tävla mot Saab V4, Volvo 142 och även en udda Lancia Fulvia. Hur som helst, en bra prestation.

– Det var en jättefin tävling med fantastiskt roliga vägar, men det var lite ringrostigt  efter nära två år av pandemiuppehåll, sammanfattar Nils dagen.

Bland de första ut i Bilsport Rally Cup startade med nummer 100 Samuel och Elina Toftgård. Far och dotter gjorde sin riktiga tävlingsdebut och för på så sätt motorsportintresset vidare i släkten. En åttonde plats av tolv i klassen får anses helt godkänt. I samma klass tog Simon Wernersson/Hans-Peter Picher en uppklassningspoäng genom en förnämlig andraplats bara drygt tjugo sekunder från segern.

I ungdomsklassen körde Johan Pettersson tillsammans med pappa Per-Ola sin andra tävling. Av okänd anledning fick de bryta. Tiderna fram till fjärde sträckan visar att en tredje eller fjärde plats hade varit inom räckhåll. Men, det gäller att ta sig i mål.

Efter första deltävlingen i Bilsport Rally Cup hade David Lindström och Jessica Svensson ledningen i klass A-förare 2WD. De bättrar nu på sin position efter en tredje plats i Vimmerby då de som var före här inte startade i första deltävlingen.

För klubbens förare och funktionärer väntar nu kommande helg South Swedish Rally. Carl Eriksson och Nellie Karlsson lotsar som vanligt sina förare Emrik Smedberg och Pontus Berglund. Joakim Blansch/Anton Geijersson planerar att förbättra sin placering från första deltävlingen i Kil och Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg upprepar säkert gärna sin tredje plats.

Källa: Pressrelease från Skillingaryds MK

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *