Motorsport

Pia och Mats drar SSMK-loket

Motorsport Över 70 av motorklubbens medlemmar slöt upp under årsmötet och årsfesten vid Bowlingmagasinet i Värnamo där årets insatser premierades.

Mats Bergman Vaggeryd är vice ordförande i Skillingaryds motorklubb där Pia Thulin, Österskog, är omvald ordförande  [1/13]

Från vänster; Sekreteraren Karin Nyberg, Annelie Möller, Jerry Eriksson och kassören Stefan Stigemyr väljer lotter  [2/13]

Klubbmästerskap kartläsare; Från vänster Inge Pettersson, Carl Eriksson och Henrik Söderkvist  [3/13]

Motorklubben fyllde nästan restaurangen  [4/13]

Klubbmästare Rally blev nyblivne medlemmen Simon Bolsgård från Ramkvilla. God trea blev Kim Pettersson, Reftele, till höger  [5/13]

Driven tjejtrio i motorsportens värld  [6/13]

Klubbens hederspris fick Sara Mejving, här med Mats Bergman och Pia Thulin  [7/13]

Prisutdelning  [8/13]

Från vänster; Frida Lindström, David och Simon Bolsgård samt Pia Thulin  [9/13]

Preben Hansen hade anmält sig senast av alla... här uppmärksammas han med seg kola av Frida och Pia  [10/13]

Thomas Svensson var först att anmäla sig till festen.  [11/13]

Bästa bowlare blev Mats Karlsson till vänster med sina 187 under en serie. I mitten står Simon Bolsgård som inte lyckades lika bra med sina 62 och fick en sopkvast som minne  [12/13]

"Årets morsa" gick till Gerd Gustavsson  [13/13]

303 medlemmar hade Skillingaryds motorklubb vid årskiftet och över 70 av dessa var med på årsmötet med tillhörande prisutdelning på Bowlingmagasinet i Värnamo under lördagen. Under årsmötet gicks sedvanliga handlingar igenom och information lämnades av styrelsen, framför allt deltävling i Rally-SM nästa år, som är starten på klubbens 50-årsfirande. Klubben har arrangerat tre tävlingar, folkrace och rally, under föregående år. Totalt har 284 rallystarter gjorts av klubbens aktiva, därav rekordet 77 kartläsare, och 43 förare. Klubben har även haft framgångar i folkrace och nya grenen bilcross där Oskar Mejving har försvarat klubbens färger bäst.

Styrelsen består av; Ordförande Pia Thulin Österskog, vice ordförande Mats Bergman Vaggeryd, sekreterare Karin Nyberg Gnosjö, kassör Stefan Stigemyr Skillingaryd. Ledamöterna; Frida Lindström Mårtenstorp, Linda Christensen Skillingaryd, Patrik Tallåker Gällaryd, Lennart Karlsson Gnosjö, Anton Geijersson Ljungberg. Suppleanter; Joakim Blansch Åker, Annelie Wallensten Vaggeryd och Inge Pettersson Gislaved.

Klubbmästare folkrace herr; Anton Geijersson, dam; Sara Mejving.
Klubbmästare rallyförare; Simon Bolsgård, Patrik Thor och Kim Pettersson.
Klubbmästare rallykartläsare; Carl Eriksson, Inge Pettersson och Henrik Söderkvist.

Husses vandringspris; Team Peter Andersson: Husses pris för extraordinära insatser på tävlingsbanan Talesättet, man får inte ge sig, en gång skapat av Ingemar Stenmark, har under året ändrats så att ett team i vår klubb har fått skapa den nya definitionen. I Midnattssolsrallyt gjorde teamet en smått otrolig och heroisk insats då de med många arbetstimmar och många vänner renoverade motorn under nattuppehållet och kunde på så sätt starta om och slutföra tävlingen. Grattis till Peter Andersson med team och ett särskilt grattis till mekanikerna Joakim, Anders och Mikael.

Klubbens hederspris; I många, många år har mottagaren av Klubbens hederspris tillhört det kärngäng i klubben som inte har gett upp. I alla former av tävlingsgrenar har pristagaren tjänstgjort på olika poster för att göra det möjligt för klubben att hålla sig vid liv och utvecklas till en av Smålands mest framgångsrika och aktiva motorklubbar. Tack Sara Mejving för dina outtröttliga insatser.

Årets snabbaste: Thomas ”Dansken” Svensson. Aldrig innan har någon anmält sig så snabbt till ett årsmöte efter att inbjudan blivit offentlig. 1 timme och 20 minuter, tummen upp för det. Alltid snabb att anmäla sig som funktionär också, så extrapoäng där.

Årets segaste; Preben Hansen. Anmälde sig sist 4 timmar och 20 minuter innan lördagens årsmöte.

Årets överraskande kommentar: Casper Thulin Johansson När man som arrangör är van vid att ALLA vill vara vägvakter blev man överraskad när man fick denna kommentaren av en funktionär efter en tävling: Du, ska jag hjälpa till på fler rallyn vill jag INTE vara vägvakt, bara så du vet det. Det var ju långtråkigt att stå där och glo.

Årets morsa: Gerd Gustavsson. Till första ”Årets morsa” som delas ut av klubben fanns inga andra alternativ. Trots att kroppen ibland värker och det inte alltid är så lätt att ta sig fram med rullatorn, så kan man lita på att hon sitter vid alternativspåret i Föreberg eller i en TK på något rally.

Årets garagehäng: Familjen Bolsgård. Det säga att garagehäng effektivt förhindrar många tillfällen till synd, och dessa killar gillar det så pass mycket att de såg till att det hände något med bilen mest varje tävling. Vi vill dock ge ett tips; Det är ok att hänga där utan att meka.

Under året kommer två folkracetävlingar, mars och juni, köras i Föreberg och rallytävlingen Skilling 50 startar grussäsongen i maj och i augusti kommer Skilling 500 att arrangeras.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *