Motorsport

Pontus och Stefan i folkracefinal

Motorsport Under lördagen arrangerade Nässjö MK ”Augustiracet” på Rosendalsbanan utanför Stensjön. Tre tävlande från Skillingaryds MK var på plats för att köra om smålandscupspoäng

A-finalen veteran/dam-klass. Längst till höger är Stefan Argus, Bondstorp, som blev 6:a  [1/4]

A-finalen senior-klass. Längst till vänster är Pontus Mejving som blev tvåa. Framför honom sitter dagens hejjarklack  [2/4]

Från vänster Anton Geijersson Ljungberg, Pontus Mejving Gisslaköp och mekanikern för dagen Oskar Höglund Fastorp  [3/4]

Vid Rosendalsbanan utanför Stensjön arrangerades deltävling i smålandscupen folkrace  [4/4]

Anton Geijersson, Ljungberg, behövde en heatseger för att ta sig till final men slutade på nio poäng totalt under lördagen. 

– Jag behövde en heatseger helt enkelt. Jag tog starten men jag blev vänd. Han som vände mig fick svartflagg, men det hjälper ju inte mig, konstaterar Anton Geijersson som fick behålla sin folkracebil efter anbudsgivningen efter tävlingen. 

Stefan Argus, Bondstorp, tävlande i veteran/damklassen och nådde A-final då han heatsegrade. 

– Det har varit en blandad dag. Fick ihop poäng till A-final. Tyvärr lossnade bakaxeln under andra varvet i finalen, av fem, jag tog mig i mål, men blev 6:a, summerar Stefan Argus. 

Tre heatsegrar och en av tävlingens två fullpoängare var Pontus Mejvings, Gisslaköp, och därmed var platsen i A-finalen klar. I A-finalen fick Pontus till en dålig start och var bland de sista ut. Det var fyra i bredd framför som skulle in i första sväng vilket resulterade i rullring och då fanns Pontus bakom där och passade på att köra om samtliga. Ledde A-finalen i några varv innan han bromsade på sig och två jagande medtävlare bakom körde om. Till slut bärgade Pontus en andraplats i A-finalen. 

– Jag är nöjd med dagen, hälsar Pontus Mejving. 

Samtliga SSMK-ekipage fick behålla sina bilar efter anbudsgivningen som är obligatorisk efter tävlingens slut.

Nästa deltävling i Folkrace Smålandscupen arrangeras av Skillingaryds Motorklubb 24 september. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *