Motorsport

Rally-SM: Johan körde hem första vinsten

Motorsport 19-årige Johan Pettersson från Skillingaryds MK med pappa Per-Ola i högerstolen vann klassen standard under lördagens andra deltävling i Rally-SM.

Maximalt med poäng i SM och JSM. Johan gör tummen upp!

Sandviken stod som värd för den andra deltävlingen i Rally-SM. Johan Pettersson från Reftele, och tävlandes för Skillingaryds MK, hade noll poäng med sig i bagaget efter premiärtävlingen i Hudiksvall för någon vecka sedan, då en bult gick av och man tvingades bryta. 

Standardbilen, en VW Golf, reparerades och Pettersson kom till start i lördags i den andra deltävlingen. Med sex stycken sträcksegrar var Johan och Per-Ola ohotade. Vid målgång hade SSMK-duon en segermarginal på en minut och 40 sekunder ner till klasstvåan från Fryksdalens MK. 

– Det var första vinsten i SM. Sträckorna var riktigt snabba och lite knixiga på sina ställen. Så det gällde verkligen att ligga i spåren och hitta rätt linje. Det lyckades vi hyfsat med och samtidigt hålla i hela tiden. Vi tog alla sträcksegrar och bilen är hel. Vi är jättenöjda, berättar Johan.

Förutom full pott SM-poäng i standardklassen blev det också maximalt poäng i JSM-klassen standard, där Johan hade tio minuters marginal till tvåan från Katrineholm. 

Bild: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *