Motorsport

Rallyåret 2017 – bästa året genom tiderna

Motorsport 2017 var det mest aktiva rallyåret genom tiderna och också ett av de mer framgångsrika för Skillingaryds MK.

Joakim Blansch tvåa i klubbmästerskapet 2017: Foto NprallyFoto  [1/51]

Håkan och Peter Ståhl på väg segern i Skillingaryds MK klubbmästerskap. Foto: NprallyFoto  [2/51]

[51/51]

Aldrig under klubbens snart femtioåriga historia har så många förare och kartläsare tävlat i klubbens färger. 44 förare och 68 kartläsare är båda nya rekordnoteringar.

Med bredd följer också framgångar. Årets klubbmästare Håkan och Peter Ståhl avslutade ett starkt år i Sydsvenska Rallycupen med att bli trea i finalen. Tvåan i förarmästerskapet och trean i karläsarmästerskapet Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist körde 16 tävlingar sin första säsong och placerade sig 13 gånger bland de fem främsta i klassen. Ett bra debutår.

Som tvåa bland kartläsarna landar en resande i kartläseri, Henrik Söderkvist har åkt tjugotalet tävlingar med sex olika förare runt om i landet, flest med Markus Theorin till en femte plats i SM. 20 tävlingar har också David Lindström kört och detta gav tillräckligt med poäng för att bli trea i klubbens förarmästerskap.

Patrik Tallåker försvarade klubben i Scalextric Rallycup där han kom trea i klass 1. Patrik Axelsson, Keith Wennberg, Joakim Blansch, Rasmus Thulin Johansson och Urban Stacke kom alla på pallen i DM för Småland. David Lindström och Nils Thelin kom tvåa i Bilsport Rally Cup.

Klubbens egna tävlingar Skilling 50 och 500 samlade fulla startfält och blev lyckade inte minst för klubbens egna förare. I Skilling 500 startade 29 klubbekipage plus några föråkare. Topplaceringen där svarade Christopher Zeijlon för med sin seger i A 2WD men han följdes i klassen av ytterligare fyra klubbkamrater bland de tio främsta, även det en historisk siffra.

Tävlingssäsongen, som för klubbens förare oftast är lika med barmark, startar i Simrishamn den 7 april. Skilling 50 körs den 28 april och Skilling 500 den 30 juni.