Motorsport

Rallyframgångar i Simrishamnsmixen

Motorsport Skillingaryds Motorklubb firade dubbla framgångar på skånska rallyvägar.

Jane och Keith Wennberg blev tvåa i klass A/B-förare Grupp E i Simrishamnsmixen. Pressbilder: Skillingaryds MK  [1/2]

Kartläsande Carl Eriksson lotsade unge Simon Andersson från Eslöv till andraplats i klass A-förare 2 WD i Simrishamnsmixen. Pressbilder: Skillingaryds MK  [2/2]

Som alltid kan Simrishamn på tidig vår kännas som den kallaste platsen på jorden då isande vindar sveper in över sydöstra Skåne. Vindarna hindrade dock inte ett 70-tal startande att göra upp under den fyra specialsträckor långa Simrishamnsmixen. Fem hela eller delade ekipage från Skillingaryds MK deltog och vände efter tävlingen hemåt med både pokaler och bucklor.

Två andraplatser noterade klubben. Keith och Jane Wennberg tog med bara knappt tre sekunders marginal andraplatsen i A/B-förare Grupp E och kartläsande Carl Eriksson lotsade unge Simon Andersson från Eslöv till samma placering, men i klass A-förare 2 WD.

SM-meriterade Johan och Per-Ola Pettersson valde, om än inte frivilligt, att se världen upp och ner efter ett taklägg på andra sträckan. Det lovar att det trots detta kommer att kunna starta i nästa SM-tävling i Nyköping.

– Det är viktigt att de kommer till start där för att förbättra den nuvarande totala tredjeplatsen, säger Mats Bergman i Skillingaryds Motorklubb i ett pressmeddelande.

Hans-Peter Picher satt i högerstolen hos Berndt Holgersson från Ljungby och de landade på en åttonde plats i klassen. Slutligen så genomförde ytterligare en broder Karlsson från Stockaryd sin debutanttävling. I höstas i Örkelljunga var det Marcus och denna gång Oscar. Marcus har redan gjort riktig tävlingsdebut och körde i Anderslöv förra helgen.Oscar är 23 år och sågverksarbetare, från och med måndag på ATA i Rörvik, medan Marcus, 20 år, kör lastbil hos Sandahls.

– Rallyintresset har funnits sen många år och då har de förstås även besökt tävlingar som Skillingaryds MK arrangerat. De har alltid tyckt att klubben gjort bra arrangemang och sett klubben som det naturliga valet trots att de har tre andra klubbar inom ungefär samma avstånd från Stockaryd. Vi hälsa förstås Oscar och Marcus välkomna till oss, säger Mats Bergman.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *