Motorsport

Rekord för SSMK i Dackefejden

Motorsport Med start och mål i Växjö arrangerade på lördagen Wäxjö Motorsällskap sitt rally Dackefejden.

Christopher Zeijlon. Foto: Preben Hansen  [1/7]

Håkan Ståhl. Foto: Preben Hansen  [2/7]

Patrik Axelsson. Foto: Preben Hansen  [3/7]

Patrik Tallåker. Foto: Preben Hansen  [4/7]

Sune Lorentzon. Foto: Preben Hansen  [5/7]

Thomas Kurtsson. Foto: Preben Hansen  [6/7]

Anders Hjälmeby. Foto: Preben Hansen  [7/7]

Tävlingen är en av årets höjdpunkter för de som kör Mekonomen Volvo Original-serien. Av de 190 startande tillhörde mer än sextio denna serie. Tävlingen omfattade fem specialsträckor på sammanlagt strax under femtio kilometer snabba och utslagsgivande vägar och ingick förutom i Volvo serien också i Sydsvenska Rallycupen och Smålands och Södras DM.

För Skillingaryds Motorklubb innebar tävlingen något av ett rekord då hela 21 ekipage startade i klubbens färger. Det har aldrig hänt utom i någon av hemmatävlingarna.

En av klubbens förare tillhör toppskiktet i Volvoserien och Anders Hjälmeby/Dan Gustavsson hamnade denna gång på en sjunde plats bland A-förarna. I C-klassen var Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson ett snäpp bättre med sin sjätteplats följda av Marcus Kjellkvist/Inge Pettersson på den sjunde. Thomas och Sara Kurtsson kör in på den elfte platsen.

Bästa placeringen av klubbens förare och också hans bästa för året uppnådde Håkan och Peter Ståhl som i det stora startfältet landade på en fjärde plats. Två placeringar bakom kom Christopher Zeijlon och Christofer Svensson som efter strul på specialsträcka ett var tvungna att lägga på en extra rem i form av en brusten servorem och sen genom tider i toppklass kunde de plocka viktiga placeringar. David Lindström/Tobias Steen kom på fjortonde plats medan Alexander Axelsson/Nellie Karlsson testade sin nybyggda bil men hittade barnsjukdomar som tvingade dom att bryta.

Femte plats var något av ett tema för dagen. Patrik Axelsson/Mats Bergman tog den platsen i klassen för historiska bilar där Sune Lorentzson/Dan Sjöqvist kom sjua medan Svante Arthursson/Anders Fransson bröt.

Nästa femteplats tog Rasmus Thulin Johansson/Robin Rosengren i B-förare 2WD- I den klassen fick Frida Axelsson bryta med växellådsbekymmer.

Tredje femteplatsen hittade Keith och Jane Wennberg i Grupp E för A- och B-förare och sista femteplatsen gick till Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist i C-förare Grupp E. Jennie och Louise Blansch slutade tia i samma klass.

Övriga placeringar: Urban Stacke sjua i 4WD, Veronica och Roland Blomqvist åtta i C-förare Grupp F strax före Lennart Karlsson på den nionde platsen.

Sist men inte minst säkrade Dennis Svensson/Fredrik Johansson återväxten genom att genomföra sin debutanttävling så nu är det skarpt läge nästa gång.

Nästa tävlingstillfälle för klubbens förare är Midnattssolsrallyt med start och mål i Vimmerby helgen efter Midsommar. Där startar Peter Andersson/Britt-Louise Blansch och Bengt Lundström/Billy Paulsson

Mats Bergman

Taggar