Motorsport

Säsongsupptakt för Hoks Crossförening

Motorsport Idag drog de igång med några veteraner på banan

Hoks Crossförening  [1/11]

Mats Gustafsson  [2/11]

Torrt på banan  [3/11]

In i dimman  [4/11]

Ny lyfter vi  [5/11]

Snart nere  [6/11]

Full fart mot backen  [7/11]

Beundrar hojarna  [8/11]

Nyfikna på bågen  [9/11]

I väntan på tjänstgöring  [10/11]

Bosse Danielsson  [11/11]

Hoks Crossförening startade sin verksamhet 2005 efter att ha legat i träda i omkring 20 år. Nu 13 år senare är man ett 50-tal medlemmar som åker motocross regelbundet och man har dessutom ett stort antal gäståkare.

– Det kommer folk från i stort sett hela Småland och delar av Västergötland som hört talas om vår bana, säger Mats Gustafsson en av eldsjälarna som varit med sedan nystarten. De som kommer betalar en hundralapp för att åka runt och testa banan.

Banan är byggd i etapper med hjälp av ideella krafter och sponsorer till material med mera. Senaste delen är bara några år gammal men nu har man en bana som mäter 1323 meter som är väl kuperad och smälter in i omgivningen.

I år blev säsongsstarten något sen men det beror på den vår som aldrig kom och att de har verksamhetsförbud 1-15 maj för att inte störa fågellivet.

En av de som kom till Hok för att känna ungdomens vingslag var Bosse Danielsson från Huskvarna som åkte mycket motorcykel på 80- och 90-talet. Det var inte motocross som gällde då utan det var Enduro för hans del med bland annat Novemberkåsan. Man han ville ända passa på att bli lite nostalgisk när Hok erbjöd en bra bana i ett härligt väder.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *