Motorsport

Kalle är Smålandsmästare i Enduro

Motorsport SMK Värnamo har flera duktiga ungdomar som kör motorcross.

Men sportens kusin, enduro har betydligt färre ungdomar som tävlar och tränar i enduro. Trots det har SMK Värnamo nu på senare tid skördat fina framgångar i tävlingssammanhang.

Först när det gällde Smålandsmästerskapen i Enduro.
Kalle Körner Björk från Värnamo är 15-åringen som sopade mattan med sina motståndare när mästerskapet avgjordes i Vetlanda förra lördagen.
Trots att det var hans första tävling i den cupen så lyckades han hålla allt motstånd bakom sig tills han gick i mål efter tredje och sista sträckan.

Närmaste konkurrenten var för övrigt en klubbkamrat: Herman Magnusson gjorde sin debut i Endurosammanhang. Resultatet blev alldeles lysande. Herman Magnusson kom nämligen i mål som tvåa, en alldeles lysande prestation av en debutant

Dagen efter var det dags igen för Kalle Körner Björk. Den här gången var det SM-tävlingar som skulle avgöras i Falköping. Precis som i Vetlanda började Kalle starkt. Men på med andraplatsen inom synhåll tappade dock Kalle några sekunder och fick så småningom nöja sig med en hedrande fjärde plats.

En fjärde plats på en stor SM-tävling är inte fy skam och det bäddar för flera fina framgångar i Enduro för Kalle Körner Björk.

Smålandsmästaren Kalle Körner Björk kom fyra på SM i Enduro.

Taggar

Dela