Motorsport

SSMK-framgångar i Rydaholm

Motorsport Skillingaryds MK fick stor framgång vid Skilling 50 i Rydaholm. SSMK arrangerade i går lördag den andra deltävlingen i årets Scalextric Rally Cup.

Agne Josefsson. Foto: Preben Hansen  [1/6]

Joakim Blansch. Foto: Preben Hansen  [2/6]

Johannes Josefsson. Foto: Preben Hansen  [3/6]

atrik Axelsson. Foto: Preben Hansen  [4/6]

Pierre Melin. Foto: Preben Hansen  [5/6]

Rasmus Lindahl. Foto: Preben Hansen  [6/6]

Skilling 50 erbjöd två sträckor varav båda kördes två gånger, sammanlagt 23 km, vilket är lagom mycket och är ett sätt att visa för alla att klubben är mån om att de som kör cupen skall få tävla under bästa tänkbara förhållande.

Scalextric Rally Cup fyller en viktig funktion för både de som är på väg upp i karriären och de som är rallymotionärer och bidrar starkt till sammanhållningen bland rallyfolk i de arrangerande klubbarna.

Ett rekordstort startfält med mer än 80 anmälda varav tolv från den arrangerande klubben. Start- och målplats samt serviceplatsen var förlagt till Värdshuset i Rydaholm, ett mycket praktiskt arrangemang.

Eftersom det var första gången som ett rally hade sin bas i Rydaholm var publiktillströmningen mycket god, både vid startplatsen och ute på specialsträckorna. Vid målet på specialsträckor uppskattas mer än 500 åskådare ha samlats.

Många av åskådarna var säkert ute för att se en comeback efter 36 års frånvaro då Svante Arthursson med kartläsaren Anders Fransson åter syntes i rallyskogen.

Efter en trevande inledning slutade de på fjärde plats i klassen strax före klubbkamraten Bengt Lundström/Billy Paulsson men efter en annan klubbkamrat, Patrik Axelsson/Robin Sanell.

Segrade totalt gjorde, liksom i första deltävlingen i Nässjö, Pierre Melin med pappa Åke i högerstolen som kartläsare.

Bäst bland hemmaförarna lyckades Rasmus Lindahl som vann B-klassen för trimmade bilar och också blev femma totalt. I samma bilklass men bland A-förarna kom David Lindström/Jessica Svensson på åttonde plats.

I standardklassen för C-förare utspelades ett familjedrama då pappa Agne Josefsson med kartläsaren Kjell Gustavsson slutade trea medan sonen Johannes och hans kartläsare Eric Lennartsson kom på andra plats.

Ytterligare en andraplats körde Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist till sig i Grupp E för C-förare. Det innebar också att Joakim erövrade sitt första uppklassningspoäng på vägen till att bli B-förare.

För klubbens förare är nästa tävling Ljungby MK Midsommardansen kommande helg den 13 maj. Hela 21 ekipage från Skillingaryds MK startar där vilket än en gång visare att klubben är en av de mest aktiva i södra Sverige.

Mats Bergman

Taggar

Dela