Motorsport

SSMK-seger på Gotland

Motorsport På Gotland arrangerades på lördagen den näst sista deltävlingen i Bilsport Rally Cup och i en av klasserna blev det seger för SSMK.

Fria och Simon var segerrika. Privatbild

Merparten av de startande kom från den mycket livaktiga hemmaklubben Gotlands MF men ett antal fastlänningar hade förstås tagit sig över för att bevaka sina intressen i cupen. Bland dessa också fyra ekipage med hel eller delvis bemanning från Skillingaryds MK.

Familjen Lindström stod för tre av dessa. Bäst lyckades denna dag Frida som lotsade sin förare Simon Bolsgård till en seger i C-förare Grupp F, en klass med huvudsakligen standardbetonade Volvobilar. En välförtjänt framgång för Simon och hans team som varvat med- och motgång tidigare under året.

David Lindström med Jessica Svensson i högerstolen körde in på en fjärdeplats bland A-förarna i trimmade bilar. Med den placeringen ökar hans chanser att ta hem en bronspeng i cupen i slutet av året.

Sist ut i familjen Lindström var  Emma som läste kartan åt Karl-Erik Forsman, Botkyrka till en fjärdeplats.

Fjärde bil från klubben var Christer och Marie-Louise Westerdahl som med sin femteplats i A/B-förare grupp F även de har siktet klart inställt på en topp-tre.placering i klassen när årets cup avslutas med Novemberskölden i Nässjö den 3 november

Nästa tävling för klubbens förare är finalen i Sydsvenska Rallycupen  den 6 oktober.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *