Motorsport

Två klassegrar för SSMK i Hammarslaget

Motorsport Skillingaryds MK:s förare körde till sig framskjutna placeringar i flera bilklasser när Norrahammars MK arrangerade första deltävlingen i årets E-cup i lördags.

Sebastian och Keith gläds åt segern i Hammarslaget 2024. Pressbild: Skillingaryds Motorklubb

Med deras klubbstuga som bas körde förarna fyra vändsträckor i trakterna av Vaggeryd och Hok. Det är både för- och nackdelar med vändsträckor. Det går inte åt så mycket personal men samtidigt blir tävlingen utdragen i tid. Men det är en rolig form där just vändningsmomentet och målgången kräver både mod och varsamhet med gas och broms.

Nästan 50 ekipage kom till start i Hammarslaget och Skillingaryds MK hade en bra dag.

I Grupp E var Keith Wennberg med kartläsare Sebastian Johansson snabbast men bara med fyra tiondelar av en sekund. Keiths ordinarie kartläsare, systern Jane, hade för dagen hand om högerstolen hos Johan Gustafsson i samma klass och de slutade på åttonde plats.

Den otrimmade klassen Volvo Original/Grupp F dominerades helt av Skillingaryds MK: av de åtta startande kom fyra från klubben. Bäst denna dag lyckades Erik Axelsson/Thomas Kurtsson som vann men med ändå mindre marginal än nyss nämnde Keith. 0,3 sekunder är inte mycket men ändå tillräckligt. 1,5 sekunder bakom Erik hittar vi Vincent Johansson med kartläsaren Karl Stark. Som ni märker väldigt jämnt i toppen av klassen.

På femte plats i klassen landar en debutant. Lars Kvarnvik från Gnosjö kör sin första tävling och uppfyller därmed en dröm som nu äntligen blir verklighet. Det är aldrig försent att uppfylla en dröm, inte ens om man är 50+. Vid hans sida fanns till hjälp Aki Eronen med mängder av rutin från den senaste femton åren.

Marcus Karlsson/Emil Kvarnvik hamnade på sjunde plats men hade något mycket bättre på gång efter sträckvinster på de två första sträckorna. Marcus berättar på sin Facebook.

– Ss3 va helt perfekt ända till målgården där vi bromsar alldeles försent och jag ställer upp och snurrar. Därefter backar jag ner i diket….Tappar cirka 1,5 minuter.

I klassen för äldre bilar, Appendix K, kommer Dan Skärin/Lars Karlsson på en stark andra plats. David Lindström lejer in karläsare från Västergötland och Mattias Hallqvist från Vara har glädjen att lotsa in sin förare på en fjärde plats.

Några mil västerut tävlar för första gången för året Melvin Bengtsson och Carl Eriksson. Även de hade något stort på gång men de nådde inte ända fram. Melvin berättar på sin facebooksida:

– Vi börjar dagen med att sätta en andra tid i klassen, men på sträckan efter gör vi en fullfartssnurr och tappar över 40 sekunder och dagens chans till toppresultat är tyvärr borta! Men humöret var ändå på topp då känslan inne i bilen är grym under hela dagen! På SS3 slår vi till med en sträckseger vilket känns skönt!

Kommande tävlingar för klubbens förare är SSR, Tjustknäppen och förstås SM tävlingen i Nyköping då Johan och Per-Ola Pettersson samt Melvin Bengtsson med kartläsare Carl Eriksson satsar på att plocka poäng i svenska mästerskapen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *