Motorsport

Två pallplatser i Nässjö för SSMK

Motorsport Nässjö Motorklubb har arrangerat Nässjörundan. Tävlingen var bland de första i Småland efter en lång tids coronauppehåll.

Johan och Per-Ola Nässjörundan. Foto: JC rallypics Joel Carlsson  [1/7]

Joakim och Anton trea i Nässjörundan. Foto: JC rallypics Joel Carlsson  [2/7]

Thomas och Sara i Nässjörundan. Foto: Lars Lindqvist  [3/7]

David och Jessica trea i Nässjörundan. Foto: JC rallypics Joel Carlsson  [4/7]

Erik och Per. Foto: Lars Lindqvist  [5/7]

Agne och Kjell femma i Grus-SM. Foto: Lars Lindqvist  [6/7]

Nellie och Pontus Berglund fyra i Grus-SM. Foto: Lars Lindqvist  [7/7]

In i det sista var det osäkert hur många startande som skulle tillåtas inom gällande restriktioner men med de lättnader som kom den 1 juli kunde strax över 100 ekipage komma till start. Tävlingen är den första i 2021 års E-cup och ett tjugotal av de hundra kom från serieklubbarna. Bland dessa var det tio ekipage från Skillingaryds MK som gav sig ut på den specialsträcka på 16 km som kördes två gånger och som utgjorde årets tävling.

Först ut var klassen för ungdomsåkare och där gjorde Johan Pettersson debut med sin pappa Per-Ola i högerstolen. Johan har åkt många tävlingar som kartläsare och hans debut som förare slutade på en sjätteplats efter lite strul på den andra sträckan.

Agne och Johannes Josefsson körde till sig en sjätte plats i Grupp F/Volvo Original. Agne är en av de förarna i klubben som tävlat så flitigt som möjligt med bland annat starter i asfalts-SM. I samma klass kom Thomas och Sara Kurtsson på en åttonde plats.

I klasserna för trimmade tvåhjulsdrivna bilar gjorde Joakim Blansch/Anton Geijersson en finfin debut bland C-förarna. Efter att i flera säsonger kört en otrimmad bil landade de på en tredje plats i klassen i den nya trimmade Golfen.

Bland A-förarna tog David Lindström/Jessica Svensson den andra pallplatsen då de blev trea i klassen och trea totalt. Erik Bergman/Per Andersson slutade på nionde plats i klassen.

Bröt av olika anledningar denna lördag gjorde Dennis Pettersson/Arne Adolfsson, Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson samt Henrik och Wilmer Lennartsson.

• Grus-SM i Älmhult
Ett och ett halvt ekipage kom till start nu i fredags i den första deltävlingen i Grus-SM i Älmhult. Tre korta sträckor avgjordes på fredagskvällen. Agne Josefsson/Kjell Gustavsson fortsätter sitt flitiga tävlande och belönades med en sjätteplats i standardklassen. Nellie Karlsson läste noter åt Pontus Berglund SMK Hörby och hjälpte honom med det till en fjärde plats i klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *