Motorsport

Volvoduo visar klass

Motorsport I lördags blev det fina framgångar för Skillingaryds MK i rallycupspremiär

Även om vinteruppehållet inte varit så långt så visar Skillingaryds MK sin bredd när det var dags för stora gruspremiären utanför Simrishamn nere i södra Sverige, där det var premiär i Sydsvenska Rallycupen och Smålands-DM.

Totalt startade 15 ekipage från Skillingaryds Motorklubben i den notade gruspremiären.

I tuffa A-förarklassen trimmat två hjulsdrivet fanns över 40 vassa förare och mer än hälften av dessa kunde stå som slutsegrare i klassen vid målgång. I denna klass hittar vi också flest SSMK:are. Bredd ger resultat.

Bäste SSMK blev Christopher Zeijlon med kartläsare Christoffer Svensson som blev fyra i ovan nämnda klass och elva totalt i tävlingen i sin blåa Volvo 240. Grabbarna var också tävlingens näst bästa bakhjulsdrivna bil. Klassen vanns av Robin Sandberg, Ryds MK, Toyota Corolla. Tävlingen vanns totalt av fyrhjulsdrivne mästaren Stoffe Nilsson, Hässleholm.

– Vi är nöjda med körningen. Tyvärr hade vi strul med bilen på sträcka två då servoremmen gick av, det var lite tungt och styra för mig. På sträcka tre körde tävlande framför oss av och ställde sig över vägen, så vi fick stanna. Vi låg på tredjeplats inför sista sträckan, dock endast med tre tiondelar, men den där servoremmen krånglade igen, så vi fick ta sikte på att hålla fjärdeplatsen istället, vilket vi är väldigt nöjda med att vi klarade. Simrishamn är en av de bästa tävlingarna i Skåne. Här finns allt både krokiga och raka partier. Ja, tävlingen har det mesta helt enkelt, säger en nöjd Christopher Zeijlon över telefon så här några dagar efter tävlingen.

Övriga i trimmat tvåhjulsdrivet A-förare; 6:a Markus Theorin/Henrik Söderkvist. 7:a Håkan Ståhl/Peter Ståhl. 11:a David Lindström/Tobias Steen (Gotlands MF). 21:a Janne Kristiansson (Växjö MS)/Inge Petersson. Tyvärr fick Erik Bergman och Per Andersson bryta premiärtävlingen med sin nyrenoverade Opel Corsa, då elen inte fungerade som den skulle på sträcka ett.

Övriga klasser:

APP K 66 – 75; 2:a Patrik Axelsson/Dan Barvö.
VOC A-förare; 5:a Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson.
Gr E A-B-förare; 6:a Keith Wennberg/Jane Wennberg.
B-förare 2WD; 14;e Frida Axelsson/Stefan Gustavsson (Ludvika MS).
VOC C-förare; 5:a Patrik Tallåker/Anders Fransson.
Gr E C-förare: 9:a Jennie Blansch/Louise Blansch.

Tekniska bekymmer och en bruten tävling i slutresultatslistan fick SSMK:arna Urban Stacke/Robert Anrep, Rasmus Thulin-Johansson/Robin Rosengren (Kristianstad MK) och Joakim Blansch/Jennifer Bergkvist.

Christopher och Christoffer blev fyra i Simrishamn. Foto: Håkan Bercic

Taggar

Dela