Motorsport

William blev nordisk mästare i kartingklass

Motorsport I helgen har unge och lovande kartingtalangen William Svensson från Vaggeryd tävlat i Nordic cup i klassen X30 senior i Klippan, där han var snabbaste förare med tre tiondelars marginal

När träningspassen var avklarade med snabbaste noterade tiderna kom regnet och banan blev blöt under tidskörningen och kvalet. Där slutade Williams Svensson tvåa med andra snabbaste tiden. 

– Jag blev påkörd i början av första heatet med lyckades att köra upp mig till en femteplats. På finaldagen blev jag tvåa i första heatet. Jag körde in som etta i andra heatet men fick en bestraffning på fem sekunder efter en incident i starten och blev därmed femma i andra heatet, säger William Svensson från Vaggeryd. 

I förfinalen startade William som andre kartförare och kom i mål som etta. I finalen fick William starta i pole position och vann storartat med en segermarginal på åtta sekunder och hade snabbaste tiden med tre tiondelars marginal. 

– Det innebär att jag blir nordisk mästare i klassen X30 senior. Denna veckan väntar tävling i Italien och därefter VM på Lemans i Frankrike om tre veckor, hälsar kartingtalangen William Svensson från Vaggeryd. 

Foto: Privat

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *