Innebandy

Storseger för SIK

Innebandy Skillingaryds IK hade inga större problem borta mot Månsarp B i innebandyns div. SIK tog tredje raka segern via 10–3.

Inför matchen låg Skillingaryd på tredje plats i en ojämn tabell medan Månsarp parkerade som tia.

Att det skilde i standard visade SIK, som rivstartade och hade 2–0 efter en minuts spel. Månsarp reducerade, men då replikerade SIK med två snabba mål igen. Det var först i slutet av första perioden som Månsarp fick lite lugn på SIK:s forcering, men ställningen var då 3–6.

– Vi slappnade av lite efter den fina inledningen, säger Patrik Nilsson, ledare och andrekeeper i SIK.

Även i period två var det gasen i botten från SIK:s sida. 3–7 kom efter 38 sekunder. Sedan blev det inga fler mål i den perioden(!).

Ny rivstart i tredje innebar att det stod 3–10 efter drygt fyra minuter och då var gästerna nöjda och spelade bara av matchen.

– Det var inget snack, vi väntade ut dem och fick de kontringar vi ville ha. I slutet av perioderna löste vi defensiven bra, säger Nilsson.

En spelare som verkligen bidrog till storsegern var Joel Sandén. Han gjorde fem mål och assisterade till tre. Alltså åtta poäng, det är inte så vanligt.

– Joel var bra och förtjänar förstås lite extra beröm, tycker också Patrik Nilsson.

SIK:s mål: 0–1 (0.31) Joel Sandén (Fredrik Lundkvist), 0–2 (1.01) Niclas Ojala (Henrik Ojala), 1–3 (4.38) Henrik Ojala (Niclas Ojala), 1–4 (4.55) Joel Sandén (Fredrik Lundkvist), 1–5 (6.14) Fredrik Lundkvist (Joel Sandén), 2–6 (12.21) Joel Sandén (Niclas Ojala), 3–7 (20.38) Joel Sandén (Fredrik Lundkvist), 3–8 (41.01) Joel Sandén (Fredrik Lundkvist), 3–9 (43.07) Tony Walle Kent (Joel Sandén), 3–10 (44.17) Olle Ryman (Joel Sandén).

Skott: 18–30 (7–11, 6–9, 5–10).