Orientering

Auselius nära medalj

Orientering Emil Auselius, Bredaryds SOK, var nära medalj då lång-SM sprangs i Närke. Auselius kom på fjärde plats.

Tre BSOK-löpare sprang charmant då kvalet avgjordes på lördagen. Alla tre kvalificerade sig därmed till dagens A-finaler.

Då var det tuffast tänkbara motstånd med gräddan av den svenska elitenm såväl i senior- som juniorklasser.

Emil Auselius gjorde ett jämnt och bra lopp. Han pendlade under loppet mellan nionde och fjärde plats. Han blev fyra, 32 sekunder från brons. Bra gjort och en SM-plakett, som de tio bästa belönas med, blev det i alla fall.

Resultat,

KLOCKHAMMAR, SM, lång, final:

D20 final A, 8 250 m: 1) Linnéa Golsäter, Eksjö, 1.15.14, 34) Moa Hansson, Bredaryds SOK, +37.19.

H18 final A, 8 680 m: 1) Axel Granqvist, Ravinen, 57.32, 2) Hugo Lilliesström, Roxen, +1.04, 3) Albin Andersson, Tullinge, +2.58, 4) Emil Auselius, BSOK, +3.30, 15) Filip Trofast, do, +9.41.