Orientering

Auselius sjua och Runesson delad fyra

Orientering I veckoslutet springs det orientering i Härjedalen och det är mitt i obygden. BSOK:s Emil Auselius återfanns i dagens lopp som sjua i elitklassen, strax bakom en blivande lagkamrat.

Det är specialklubben Obygdens OK som arrangerar och löparna springer på kartor av absolut högsta klass. Kartorna är ritade av landets bästa inom gebitet och bland dem är BSOK:s Håkan Svensson, som är delaktig i helgens kartor.

Tävlingarna har lockat stor del av världseliten och det var också två världsmästare från årets VM som återfanns i toppen. Sprintmästaren Isac von Krusenstierna vann före långmästaren Kasper Fosser.

Emil Auselius, BSOK, gjorde ett bra lopp och landade på sjunde plats. Då var han runt fem minuter efter vinnaren. Emil var 51 sekunder från fjärde plats som Johan Runesson delade. Som Värnamo.Nu kunde avslöja i förra veckan kommer Runesson, stafettvärldsmästare 2019, att springa årets SM-tävlingar för Bredaryds SOK.

Filip Trofast sprang in som 14:e i det 52 man starka elitfältet. BSOK-veteraren och elitledaren Peter Thelin sprang i H21 och nådde nionde plats.