Orientering

Axel Elmblad 16:e i WC-debuten

Orientering Axel Elmblad, Gnosjö och BSOK, sprang i dag för första gången i svenska herrlandslaget då årets World cup i orientering inleddes i Norge. Elmblad, med ett tidigt startnummer, blev 16:e man.

Totalt en väldigt stark prestation av Bredaryds SOK:s stjärnskott. Axel har varit senior i knappt fyra månader och redan hunnit slå sig in i världens bästa OL-landslag. Bara det är en unik prestation.

Och, Axel tackade för förtroendet på ett synnerligen lovande sätt. Lite oturligt var att han fick starta väldigt tidigt. Det är i sådana här sammanhang inte någon fördel.

När tv-sändningen från herrtävlingen drog i gång hade Elmblad redan sprungit i mål, men ledde då. Han blev också intervjuad av Jakob Hård och berättade:

– Det var tufft, gjorde några missar på mitten och tröttnade på slutet.

Att det inte skulle räcka att matcha världseliten som startade i slutet av fältet var ganska självklart. Men, vad fina skalper den unge BSOK:aren hann ta på sin färd i den vresiga Östfold-terrängen.

Axel blev till slut delad 16:e (med Albin Ridefelt, EM-guld i fjol). Han var sjätte svensk och bara 6.17 efter vinnande Kasper Fosser, Norge. 

Elmblad springer på lördag medeldistans, en disciplin han skördat stora framgångar i som junior.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *