Orientering

Axel Elmblad tog brons – Auselius sexa i H20

Orientering Det blev ett SM-brons för Bredaryds SOK när finalerna i sprint-SM i orientering sprangs i dag. Axel Elmblad kom på tredje plats  i H18-klassen.

Duktiga löpare från BSOK. Pressbild

Fyra Bredarydsjuniorer fanns med i A-finalerna i Hudiksvall. H20-duon Emil Auselius och Filip Trofast samt Axel Elmblad i H18 är alla tre löpare av högsta rang i landet. Alltså löpare med kapacitet för pallen.

Sprint handlar om explosiv löpning och snabba beslut om vilka vägar som är bästa valen. Det är alltså synnerligen små marginaler.

Axel Elmblad är första året i H18, men redan etablerad och det brukar stå mellan han och Stora Tunas Viktor Svensk. I dag hade de sin överman, Landehofs Samuel Pihlström. Han visade att heatsegern i kvalet före Elmblad inte var en tillfällighet. Landvetterkillen vann 19 sekunder före Svensk medan BSOK-Axel var 47 sekunder från guldet.

Emil Auselius kom ”bara” sexa i H20, men här var det rejält tajt i toppen. Emil var endast 29 sekunder efter vinnaren Gustav Runefors, Växjö, även han kvalsegrare i går. Runefors var bara en sekund före tvåan och sju för trean. Emil missade brons med 22 sekunder.

Filip Trofast fick nöja sig med 18:e plats, 1.41 efter vinnaren. I H18 hade BSOK också Anton Gunnarsson, som kom på 32:a plats.

Resultat,

HUDIKSVALL, SM, sprint, final:

H20, A-final, 2 520 m (41): 1) Gustav Runefors, Växjö, 13.31, 2) Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro, +0.01, 3) August Mollén, Denseln, +0.07, 6) Emil Auselius, Bredaryds SOK, +0.29, 18) Filip Trofast, do, +1.41.

H18, A-final, 2 330 m (41): 1) Samuel Pihlström, Landehof, 12.47, 2) Viktor Svensk, Stora Tuna, +0.19, 3) Axel Elmblad, BSOK, +0.47, 32) Anton Gunnarsson, do, +2.44.