Orientering

Bra kval av Lisbeth – Claesson i topp

Orientering Veteran-VM i orientering fortsatte i dag med kval i medeldistans. Flera ortsbor sprang riktigt, riktigt bra med Lars-Åke Claesson, Skillingaryds FK, som vinnare.

Beroende på många anmälda ordnas kval där löparna sedan kvalificerar sig till A-, B- eller C-finaler.

I vår tidigare rapport hade vi bara Lisbeth Karlsson, Vaggeryds SOK som kunde känna sig säker på A-final då hon blev trea, senare justerat till fjärde plats, i ett av de två heaten för damer-70.

Löparna från SFK och Bredaryds SOK fanns inte i liverapporteringen från de danska arrangörerna, men nu i kväll har de fått ordning på allt strul.

Lars-Åke Claesson, SFK, vann ett av kvalheaten i M75. Han var 23 sekunder före Helmut Conrad från tyska Dresden.

Torild Bornetun, också SFK, kom sexa i H80, heat 1. Han var sju minuter efter vinnaren från Finland.

Bredaryds Thomas Albinsson gjorde ett kanonlopp i M65 och var hattvåa, tolv sekunder efter en dansk löpare. Thomas hustru Erén i W65 återfanns som 21:a och missade med ytterst liten marginal A-final.