Orientering

Bra stafett av BSOK

Orientering Bredaryds SOK var som vanligt med då 25-mannastafetten sprangs i Botkyrka. Laget gjorde en bra stafett och landade på 73:e plats.

Denna stafett riktar sig inte bara till eliten då varje lag måste innehålla minst sju damer och max nio av de 20 löparna får tillhöra klasserna H21–39.

BSOK har ju en bra mix och 73:e plats är starkt med tanke på att runt 370 lag deltog. De två första sträckorna är individuella varpå följer 5 ”sträckor” med fyra löpare som springer samtidigt. När alla dessa gjort sitt återstår tre individuella och i år sprang idel damer sista sträckan.

Emil Auselius, nyfärsk svensk H18-mästare, startade, växlade som 70:e knappt fyra minuter efter täten. Moa Hansson tog över och dalade till 126:e plats, drygt tolv minuter efter ledande lag.

Första BSOK-kvartetten plockade till 113:e plats, nästa till 98:e som nästa gäng behöll. Fjärde kvartetten förde fram laget till 93:e plats och femte konstellationen fram till 89:e.

Stefan Svensson som sprang 23:e sträckan tappade en placering, men Filip Trofast plockade åtta lag och Amanda Hansson avslutade galant och bokförde BSOK som 73:a.

Laget i sin helhet: 1) Emil Auselius, 2) Moa Hansson, 3–6) Stefan Johansson/Katarina Östberg/Amelia Skalberg/Magnus Trofast, 7–10) Ellen Sigvardson/ Tuva Nylund/Åsa Wadensjö Leo/Filip Broling, 11–14) Henrik Andersson/Björn Andersson/Mats Nylund/Håkan Svensson, 15–18) Kristina Johansson/Ina Skalberg/Elsa Andersson/Linnea Skalberg, 19–22) Henrik Johnsson/Tommy Ask/Per Sigvardson/Anton Gunnarsson, 23) Stefan Svensson, 24) Filip Trofast, 25) Amanda Hansson.

Tävlingen vanns av finska Tampereen Pyrintö, som var 1.38 före IFK Göteborg och 5.09 före Södertälje-Nykvarn.

IK Hakarpspojkarna var bästa smålandslag på 15:e plats, 23 minuter efter. Eksjö kom på 29:e plats.