Orientering

BSOK arrangerar tävlingar i Gnosjö

Orientering Lördag och söndag är det dags för Bredaryds SOK:s årliga arrangemang av orienteringstävlingar. De äger rum i Gnosjö tillsammans med Gnosjö FK och det bjuds på medel- och långdistans.

I konkurrens med Swedish Leagues första tävlingshelg i Valdemarsvik, FK Göingarnas tävlingar i nordvästra Skåne och Lerums i Göteborgstrakten har BSOK och GFK fått en del ”stryk”. Till lördagens medeldistans är 312 löpare anmälda, medan söndagens långdistans bara lockat 203.

– Vi får hoppas på många anmälningar till de öppna banorna, säger Håkan Svensson, som är tävlingsledare och har ritat tävlingskartan kring Töllstorp.

Håkan ritade kartan 2021, men har reviderat tävlingsområdet i vår. Därmed bjuds bästa förutsättningar.

– Även om vi inte fått så många deltagare som vi önskat är målsättningen att bjuda proffsiga och perfekta arrangemang, understryker Svensson och tillägger:

– Det finns banor för alla, såväl äldre som yngre och svårighetsgrader från riktigt lätt till svårt. Ortsbor som inte prövat på orientering är välkomna.

Gnosjö FK har sedan ett antal år tillbaka ingen aktiv tävlingsverksamhet inom orienterng, men nu är GFK med och hjälper till med diverse uppdrag.

– Det blir dusch inomhus i GFK:s och Gnosjö IF:s lokaler i Töllstorp.

• Utnyttjas inte Töllstorpshallen?

– Tyvärr inte, då hallen är uppbokad av en handbollsturnering.

Noters ska att Halland är bra representerat.

– Falkenbergs OK har hyrt vår klubbstuga och Hallands OF:s ungdomar logerar i vandrarhemmet i Gnosjö.

Största klubb är Jönköpings OK som kommer med 39 respektive 25 deltagare. JOK följs av IKHP med 31 och 19 samt Växjö OK med 19 och 4. Anderstorp är största lokala klubb med 16 och 13 deltagare. OK Vivill har 10 + 10, OK Stigen 8 + 6, BSOK 7+7, Vaggeryds SOK 13 x 2, OK Gisle 5 + 4, Skillingaryds FK 4 + 3 och OK Reftele 3 + 1.

Viktiga roller i arrangemanget har banläggarna och det uppdraget delar Peter Thelin och Fredrik Johansson.

BSOK:s elitlöpare kommer däremot inte att synas i Gnosjö. De är i Östergötland för att tampas om placeringar och poäng i Swedish League.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *