Orientering

BSOK-kvartett toppar – Axels tredje raka

Orientering Tre etapper har avverkats i Italy 5-days i orientering och fyra löpare från Bredaryds SOK är i sammanlagd ledning. Axel Elmblad är en, han har vunnit allt.

Axel Elmblad

Det går verkligen bra för det stora BSOK-gäng som springer italienska 5-dagars i norra delen av landet. Ingemar Stenmark trivdes i backarna där, många av Bredaryds orienterare tycks också göra det.

I dag har tredje etappen sprungits och det blev tre etappvinster för BSOK. Axel Elmblad tog tredje raka i H16 och han är nu över tio minuter (10.16) före tvåan Arvid Aronsson från Göteborg-Majorna. Bästa etappen hittills gjorde Anton Gunnarsson som kom femma och avancerade upp till sjunde plats.

Håkan Svensson är bombsäker i H55-toppen. 1–2–1 är hans svit och i dag skaffade han sig en bra lucka till värste motståndaren, Michael Wehlin, Södertälje-Nykvarn. Håkan är nu 2.56 före.

Två raka vinster blev inte tre för Carina Svensson i D50. Hon fick nöja sig med andra plats i dag, slagen med knappa minuten av Maria Jonsson, Nydalen. Men, totalt innebar det ingen större förändring eftersom Carinas totalledning är hela 7.42 till just Jonsson. I D50 har BSOK två andra duktiga damer, Ina Skalberg som är totalsjua och Åsa Wadensjö Leo elva.

BSOK:s tredje etappseger i dag grejade Filip Trofast efter ett kanonlopp i H20. Han var över fyra minuter före andre man på etappen. Han låg femma inför dagens runda, men är genom sitt starka lopp totalledare och det med hela 3.58 före Emil Pettersson, Karlskrona.

Amanda H elittvåa

Slog till med besked gjorde i dag Amanda Hansson i damernas elitklass. Hon kom tvåa på etappen, slagen med 25 sekunder av en finska. Totalt avancerade Amanda från 16:e upp till 10:e plats. Före sig har hon förra klubbkompisen Agnes Leo, numera Halden, som är femma. Agnes storasyster Amanda hade en mindre bra dag, men är 19:e totalt.

Två flickklassare från BSOK är totalt på femte plats. Det är Sanna Sigvardson, i D12. Hon har varit 1–8–4 och är nu 7.21 efter ettan. Femma i D14 ligger Tuva Nylund som varit 3–4–7. Tuva är 5.57 från ledning.

Jämnt och bra springer en kvartett i D21 kort. Linnea Andersson är efter tre dagar sexa, Katarina Östberg sjua, Lisa Elmblad åtta och Julia Svensson tolva. I D20 är Klara Elmblad totalsjua.

Vi avrundar dagens rapport med Fredrik Johansson i H21 Lång. 6–4–6 är hans placeringar och sammanlagt ger det fjärde plats med chanser att nå pallen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *