Orientering

BSOK-makar mästare i Göteborgs-DM

Orientering Thomas Albinsson har redan blivit Smålandsmästare i sprintorientering i år. I kväll knep han samma titel i Göteborg där också hans hustru stod som segrare.

DM-tävlingarna var förr öppna enbart för gällande distrikt. Numera är DM öppna för alla, men för att bli mästare och få medalj krävs att man tillhör en klubb i arrangerande distrikt.

Erén Lång Albinsson har sitt ursprung i Göteborg och springer tillsammans med Thomas årligen ett antal tävlingar i Göteborgstrakten. Så, att de dök upp på göteborgarnas sprint-DM var ingen överraskning. Inte heller att båda vann sina klasser.

Thomas är helt fantastisk denna vår då han gör sitt första år i H 70. Han har sprungit 14 tävlingar och med kvällens lopp blev det tolfte individuella segern. Inte för inte är han etta i Sverigelistan i H70. Erén springer i D 65 och för hennes del var det andra segern i år.