Orientering

BSOK/AOK utan placering

Orientering Ungdomens 10-mila har avgjorts i Skövde och Bredaryds SOK bildade lag tillsammans med Anderstorps OK. Dock blev laget utan placering

Som vanligt sprangs denna ungdomstävling i Västergötland på samma plats som Götenemedeln (se särskild notis). BSOK och Anderstorps OK hade ett kombinationslag i klassen HD18.

5-dagarsvinnaren Axel Elmblad inledde och växlade över till Emil Auselius på 18:e plats. Axel var 2.41 efter ledande lag. Emil, som varit skadad, tappade tre placeringar och flera minuter. Sak samma för Tuva Nylund och AOK:s Viktor Hörnquist.

BSOK/AOK låg på 40:e plats efter fyra sträckor och var då 27 minuter efter. Lagets löpare på femte sträckan blev inte godkända. Övriga lagmedlemmar sprang sina sträckor. BSOK:arna Filip Broling och Anton Gunnarsson var 30:e respektive 18:e på sina sträckor.

Segern i HD18-klassen gick till finska Tampereen Pyrintö som var 40 sekunder före IK Hakarspojkarna.