Orientering

Dubbla triumfer för Axel Elmblad

Orientering Bredaryds SOK:s duktiga juniorer saknades vid ultra-DM i Blekinge, men de var i Litauen och erövrade fina meriter.

Axel Elmblad. Arkivbild

Det handlade om Baltic cup som är en tävling för ungdomar och juniorer och som springs årligen vid den här tiden. Bredaryds SOK hade tre grabbar i Smålands lag och dubbla triumfer blev det för Axel Elmblad.

Han vann det individuella loppet i M16. Axel kutade 6,9 kilometer orientering på fantastiskt fina 38.44. Han gjorde det efter att ha varit sist (!) vid första kontrollen. Tvåa i klassen var Velde Augusts från Litauen på 40.02.

Emil Auselius och Filip Trofast sprang i M20 där banan var lång, 10,2 km Lettländaren Upitis Uldis vann på 52.32. Auselius blev femma på 56.57 och Trofast var sexa med 59.38.

Under söndagen sprangs stafett och Smålands lag på 215.38 före Lettland, 219.52. Emil Auselius sprang andra sträckan och Axel Elmblad den tredje.