Orientering

Elmblad en av åtta ambassadörer

Orientering Gnosjösonen Axel Elmblad som springer orientering med stor framgång för Bredaryds SOK har nominerats i ett lag med säte i Tranemo.

Axel Elmblad. Privatbild

Ett företag gör en sportsatsning med åtta sportstjärnor från olika idrotter. Bland de åtta talangerna och stjärnorna finns BSOK:s Axel Elmblad. Vi saxar ur företagets pressmeddelande:

”För att lyckas som elitidrottare krävs ett hållbart liv, det vill säga att både idrottssatsningen och privatlivet fungerar, med en hemmamiljö som en plats där de kan återhämta sig, men också få energi. Därför vill vi på vara med och bygga ett hållbart liv tillsammans med morgondagens idrottsstjärnor”.

Oktetten i teamet ska agera som ambassadörer i företaget. De ersätts naturligtvis ekonomiskt, men de har också krav att prestera.

Axel Elmblad har varit en jättetalang sedan 10-årsåldern och slog igenom ordentligt förra året då han tog två JVM-guld och ett brons och har redan vunnit sex SM-guld. Han går på fjärde året på Eksjö orienteringsgymnasium, men kommer till sommaren att flytta hem för att halvtidsjobb och storsatsa på sin sport.

Det är fint sällskap Axel Elmblad hamnat i. Mest känd är Elvira Öberg, som tog två OS-silver i Peking samt förde det svenska damlaget till guld i stafett. Silver i Tokyo-OS tog diskuskastaren Simon Pettersson och VM-silver erövrade pingisspelaren Truls Möregårdh.

Övriga i teamet är Frida Westman, backhoppning, Julia Engström, golf, Alexander Öhgren och Stina Källberg, båda bordtennis.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *