Orientering

Elmblad svensk mästare

Orientering Bredaryds SOK har fått en svensk mästare. Axel Elmblad är namnet och han vann i dag sprint i ungdoms-SM.

Elmblad har tillhört landets bästa i många år och vunnit O-ringens 5-dagars flera gånger. I den tävlingen fick han dock nöja sig med tredje plats i Värmland i slutet av juli.

Men, Axel är en mästerlöpare, snabb i både tanke och ben. Än en gång visade han att han är bäst när det gäller som mest.

Drygt 2,5 km mätte H15-banan som innehöll 19 kontroller. Till en början fanns Elmblad inte bland de främsta utan var nere på 18:e plats som sämst. Men, i tid var det inte oroväckande. Mellan kontrollerna 6–8 var han snabbast och då hade han avancerat upp på femte plats. Efter 13:e skärmen låg han tvåa, fem sekunder efter David Borg, Södertälje-Nykvarn som han utkämpat många vassa dueller med tidigare.

Efter 16:e var Axel i ledning – för gott. Då var han fem sekunder före Borg och i mål skilde åtta sekunder.

BSOK hade ytterligare tre ungdomar med i detta SM. Anton Gunnarsson, också i H15, blev 18:e, 1.29 efter Elmblad. Linnea Skalberg i D16 kom på 19:e plats, 2.30 efter.