Orientering

Emil etta i SM-kvalet

Orientering Bredaryds SOK:s tre elitjuniorer i H18 kvalade in till lördagens A-finaler vid orienterings-SM i Närke.

Samtidigt som orienteringsveteranerna springer SM i Motala håller seniorer och juniorer till i skogarna utanför Hallsberg.

I dag har det varit kval i medeldistans med åtta löpare från Bredaryds SOK, fyra damer och tre herrar. Bäst gick det på den manliga sidan.

Emil Auselius visade åter väldigt fin form och vann ett av de fyra heaten i H18. Han var 32 sekunder före tvåan, Simon Harden från Perstorp. I samma heat sprang 15-årige Axel Elmblad. Han kom nia, 2.54 efter Emil.

I ett annat heat sprang Filip Trofast in som åtta, 1.40 efter vinnaren.

Men, alla tre var bland de tio bästa och är därmed klara för A-final i morgon.

Sämre lyckades BSOK:s kvinnliga kvartett. Amanda Hansson i D21 var närmast A-final, men 13:e plats räckte inte.

De tre damjuniorerna fick inte till det. Linnea Skalberg var 22:a i sitt D18-heat och i D20 blev Moa Hansson 22:a och Elsa Andersson 26:a.

Men, hopp om SM-medalj har BSOK i morgon framför allt genom Emil Auselius.